AEC Hackathon - Helsinki 3.-5.6 @Sweco

kesäkuuta 8, 2016 Matti Huusko teknologia, congrid, rakentaminen, digitalisaatio, tapahtumat

Osallistuimme viime viikonloppuna järjestettyyn AEC Hackathon 3.2- tapahtumaan, jossa kokoontui AEC-alan (Architect, Engineering, Construction) ja tietotekniikan ammattilaisia.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen Rakennetun ympäristön osaajat ja tietotekniikan ammattilaiset ideoimaan ja kehittämään uusia digisovelluksia AEC-alan käyttöön. Lauantaina paikalla oli paljon puhujia molemmilta osa-alueilta ja tiloissa esiteltiin mm. Microsoftin Hololensien käyttöä yhdessä BIM-mallin kanssa. Ehkä radikaaleimman puheenvuoron pitäjänä toimi Rovion Peter Vesterbacka, joka haluaa luoda Helsingin ja Tallinnan alueelle kenties maailman suurimman Start Up- keskittymän ja siinä sivussa, lähes ohimennen, rakennuttaa tunnelin maiden välille. Tulevaisuuden teknologiasta kiinnostuneille kunnianhimoisesta suunnitelmasta tekee vieläkin mielenkiintoisemman se fakta, että kahden junatunnelin lisäksi halutaan kaivaa myös kolmas tunneli, jota pitkin tulevaisuuden Hyperloop- sukkulat sujahtelisivat edes takaisin Suomenlahden alla.

Viikonlopulta saadun kokemuksen pohjalta on helppo todeta, että AEC-ala suhtautuu digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin tosissaan ja tulevaisuus tuo lisää hienoja ja mielenkiintoisia asioita tullessaan.