Bygg Göteborg 2019 – miksi rakennusalaa tulisi digitalisoida?

26
Mar
2019

Osallistuimme kaksipäiväiseen Bygg Göteborg -tapahtumaan, joka järjestettiin 21.–22. maaliskuuta Göteborgin Åbymässanissa. Kyseessä on kerran vuodessa järjestettävä Länsi-Ruotsin tärkein rakennustapahtuma. Congrid oli mukana ensimmäistä kertaa.  

Tapahtuman aikana kuulin inspiroivia esimerkkejä ja puheenvuoroja ruotsalaisen rakennusalan tekijöiltä. Oli ilo havaita, miten vilkasta keskustelua rakennusalan digitalisointi herättää ja millaisia mahdollisuuksia se tuo. Keskustelujen aikana kävi selväksi, että rakennusalan kiinnostus digitalisaatiota kohtaan kasvaa ja rakentaminen halutaan tuoda 2019-luvulle.

Miksi rakennusalaa tulisi digitalisoida? 

1. Tehostaa ja nopeuttaa laadunhallintaa ja turvallisuutta

Tarkastuksen tekijällä on välittömästi käytössään kaikki tarkastusdokumentit ilman erillistä työtä, ja kaikki tarkastuskohdat voidaan suoraan merkitä pohjapiirustukseen sekä vahvistaa valokuvien avulla. Raportti on myös välittömästi valmis, ilman erillistä säätöä Excelin ja tietokoneen kanssa. Tämä vähentää toistoa ja vapauttaa työnjohtajan keskittymään olennaiseen, eli työnjohtamiseen. 

2. Kaikki tehdyt tarkastukset ja havainnot on helposti löydettävissä ja saatavilla

Tehdyt työt säästetään pilvipalveluun, josta ne ovat helposti löydettävissä milloin vain ilman erillistä skannerinkäyttöä ja sähköpostin lähettelyä. 

3. Koko projektin henkilöstö on mukana kehittämässä laadukasta lopputulosta

Digitaaliset työkalut mahdollistavat kaikkien projektiosapuolten toimimisen samassa järjestelmässä, aina tilaajasta ja valvojasta aliurakoitsijaan. Tämä edesauttaa tiedonsiirtoa ja pitää kaikki osapuolet tietoisina projektinedistymisestä ja vaadittavista toimista.  

 

tapahtumat, rakentaminen, digitalisaatio