Congridin miljoonas havainto näki päivänvalon

11
Dec
2017

7.11.2017 klo 9.27 Congridin miljoonas havainto näki päivänvalon. Havainnon teki Bonava Suomi Oyn palveluvastaava Maria Mänttäri. Kiitoksena tästä Marialle vietiin shekki, leffalippuja ja Bonavalaisille tarjottiin donitsikahvit.

”Tämähän oli hieno yllätys. Bonava käyttää Congridia omilla työmailla mm. laadun- ja turvallisuuden varmistukseen ja hallintaan. Se, että miljoonas havainto tulee kirjatuksi juuri Bonavalle on luonnollisesti upeaa”, toteaa Ilpo Peltonen, tuotantojohtaja, Bonava Suomi Oy

Lukema on huikea, 1 000 000 havaintoa! Olemme tästä todella kiitollisia asiakkaillemme. Meistä tuntuu, että olemme saaneet vaikuttaa siihen, miten Suomessa toteutetaan työmaiden laadun, turvallisuuden ja viimeistelyn hallintaa. Blogin lopussa pureudumme vielä tarkemmin siihen, mitä tämä miljoona havaintoa käytännössä tarkoittaa.

Vielä muutama vuosi sitten työmaan viimeistelyvaiheessa käytettiin pääsääntöisesti paperia, kynää, teipin palasia, digikameraa ja/tai Exceliä. Sanon pääsääntöisesti, koska tiedän että alallamme on myös ollut edelläkävijöitä, jotka ovat jo viime vuosikymmenellä käyttäneet vika- ja puutelistatyökaluja havaintojen tekoon.

Tuossa pääsääntöisessä tavassa tieto siiloutuu moneen paikkaan, kameraan, paperille, pohjapiirustukseen sekä korvien väliin. Näiden tietojen yhdistäminen ja eteenpäin informointi on työlästä ja haastavaa. Sovelluksen avulla syntyvä tieto on helppoa tallentaa ja laittaa jakoon. Ohjelmamme on pyrkinyt ratkomaan juuri näitä haasteita, ja tuloksena kaikki tarpeellinen tieto syntyy havainnon kirjaamisen yhteydessä ja on helposti suodatettavissa sekä raportoitavissa eteenpäin. Uskomme tämän olevan suurin juurisyy siihen, että tämä maagiselta tuntuva miljoona on saavutettu.

Suomalainen rakennusala on ottanut, ja tulee ottamaan, jättimäisiä harppauksia kohti digiaikaa. Digitalisaatio tai sovellukset itsessään eivät ratkaise asioita, vaan sen tekevät niitä omassa työssään hyödyntävät rakennusalan ammattilaiset.

Miljoona havaintoa on jo otantana niin suuri määrä, että siitä jalostettava tieto on arvokasta. Muutamassa vuodessa tuotteemme on kehittynyt paljon, mutta kehitys jatkuu edelleen, myös ensi vuonna.

Alla lupaamaani, tarkoituksellisesti yksinkertaistettua pohdintaa siitä, mitä miljoona havaintoa tarkoittaa lukuina ja rahassa.

Otetaan ajatusleikki. Jos yhden havainnon havainnointi, tiedottaminen, uudelleen tekeminen ja jälkitarkastaminen veisi useamman henkilön työaikaa yhteensä puoli tuntia ja yhden työtunnin arvoksi määritettäisiin 50€.

1 000 000 * 0,5 * 50€ = 25 000 000 euroa.

Tuo summa olisi ollut säästettävissä, kun olisi tehty kerralla valmista.

 

Oskar Smeds
Myynti ja kehitys, Congrid Oy
050 5700 934
oskar@congrid.fi

Congrid, dokumentointi, tapahtumat