Millaista on olla töissä Congridilla? Huippumyyjämme Oskar Smeds kertoo.

17
Sep
2018

Meidän työntekijöillemme yhteistä on into kehittää yritystämme sekä omaa ammattitaitoaan ja muuttaa rakennusalaa aidosti.  Mutta millaista on käytännössä olla töissä myyjänä IT-alan start up-yrityksessä? Kaksi työntekijäämme sekä myynnistä että IT-puolelta kertovat tarinansa meillä työskentelystä - tässä postauksessa kokemuksistaan kertoo Oskar Smeds. 

Milloin aloitit Congridilla ja mitkä asiat saivat sinut innostumaan tästä työpaikasta?

Aloitin Congridilla reilu vuosi sitten. Olen koulutukseltani rakennusinsinööri ja olin viimeisen kymmenen vuoden aikana työskennellyt suurimman osan ajasta erilaisissa työmaatoimihenkilön tehtävissä uudisasuntopuolella.

Congrid oli tuttu järjestelmä jo työmaa-ajoilta ja tunsin yhden perustajista yhteisen työmaataustan vuoksi. Muutama vuosi sitten havahduin siihen, miten paljon digitalisaatiolla on rakennusalalle tarjottavaa. Haluan kehittää alaa mahdollisimman paljon ja mikä olisi sen parempi paikka siihen, kuin alan johtava yritys joka palvelee kaikkia halukkaita yrityksiä ja yhteisöjä.

Lisäksi haluan vaikuttaa alaan myös yhteiskunnallisella tasolla ja sen toteuttaminen vaikuttaa helpommalta puolueettoman ohjelmistotalon alta, kuin yksittäisen alalla toimivan rakennusyrityksen sisältä.

Minua kiinnosti myös nähdä, miten tekeminen tapahtuu pienessä kasvyrityksessä. Halusin löytää ympärilleni joukkueen, joka ei tee töitä vain töiden tekemisen vuoksi.


Mitä asioita arvostat meillä työskentelyssä?

Arvostan meillä monia asioita. Porukka tekee tätä tosissaan, organisaatiorakenne on hyvin matala, vastuuta ja joustoa saa niin halutessaan ja asiat tapahtuvat yksinkertaisesti paljon nopeammin kuin suuressa organisaatiossa.

Arvostan myös sitä, että haluamme suoriutua asioista paremmin kuin vain rimaa hipoen, Asiakas on meillä OIKEASTI keskiössä ja lähestymme aina tilanteita heidän näkökulmastaan. Tästä esimerkkinä lähes 100% tyytyväisyys asiakastukeemme ja pitkäaikaiset kumppanuudet.

Pidän siitä, kun saan itse tekemällä ja kokeilemalla luoda uusia asiakkuusmahdollisuuksia ja itsenäisesti suunnitella työviikkoni.

Olemme myös nälkäisiä. Perushommat pitää toimia, mutta katse on kokoajan myös pitkällä horisontissa. Jalat maassa, mutta pää pilvissä lienee hyvä fraasi kuvaamaan ajatteluamme. Mitään turhaa keulimista ei meillä kuitenkaan näy, vaan tervettä itseluottamusta ja kunnianhimoa.

Meillä on huikea porukka, joka kasvaa pikkuhiljaa sopivien kandidaattien löytyessä. Meillä saa mahdollisuudet kehittyä ja kehittää itseään. Toimitusjohtaja on loistava valmentaja.

Meillä ei ole kuppikuntia ja jokainen voi tuoda oman mielipiteensä esiin ja siihen myös kannustetaan. Meillä ei ole myöskään kusipäitä töissä. Mato Valtonen päätti aikanaan, että mulkkujen kanssa ei töihin aleta. Sama pätee myös meillä.

Tosissaan tekemisen lisäksi meillä on hauskaa.

Mitkä asiat ovat haastavia jatkuvasti kehittyvälle yritykselle?

Näkisin niiden olevan seuraavat asiat järjestystä erittelemättä:

- Sopivien kandidaattien löytyminen
- Kuinka pitää organisaatio matalana, mutta samalla notkeana ja yhtenäisenä, kun henkilöstön määrä kasvaa
- Miten varmistua siitä, että tieto virtaa osapuolten välillä kasvusta huolimatta.
- Riittävän perehdytyksen varmistaminen. Tämä on tärkeää, koska se maksaa varmasti itsensä takaisin ajan kanssa.
- Miten mitoitetaan eri roolien ja toimenpiteiden tarpeet ja painot porukan lisääntyessä

Millainen ihminen sopii Congridin myyntitiimiin?

Ymmärrys siitä, että asiakas on päällikkö, auttaa huomattavasti. Ilman asiakkaita ei olisi Congridia ja asiakaslupauksista pidetään kiinni ja myös pyritään ylittämään ne. Kaikilla myyntipuolen tekijöillämme on rakennusalan tausta. Tästä syystä ymmärrämme asiakkaidemme tarpeet ja puhumme heidän kanssaan samaa kieltä.

Kyky tai halu kantaa vastuuta, ennakoida ja olla oma-aloitteinen. Meille tultaessa ei tarvitse olla ”valmis” tai 30 vuoden työkokemuksella varustettu ”rautainen ammattilainen.” Joissain tilanteissa se voi jopa olla haitaksi. Tärkeämpää on, että löytyy asennetta ja tahtoa olla mukana tekemässä jotain uutta.

Meille haettaessa on tärkeää muistaa, että kukaan ei ole kyttäämässä jokaista tekoasi tai antamassa sinulle työlistoja, jotka pitää olla seuraavan päivänä tehdyt. Työ on itsenäistä, joten itseohjautuvuus on erittäin tärkeä ominaisuus. Täällä kuitenkin perehdytetään ja jeesataan kaveria, sekä uusia että pidempään talossa olleita, joten yksin et ongelminesi jää.

Meillä suhtaudutaan hyvin joustavasti moniin asioihin. Vastaavasti myös työntekijöiltä odotetaan, tai ainakin itse odotan itseltäni, yrittäjämäistä asennetta tekemiseen. Välillä painetaan täysillä ja välillä huilataan eikä pelkästään klo 7-15 tai 9-17 kellokortin tarkasti. Kun hakijalla on kyky joustaa tarvittaessa myös toiseen suuntaan, on lopputulos yleensä erinomainen.

Rekrytoimme tänä syksynä kaikkiin tiimeihimme lisää osaajia - seuraa sosiaalista mediaamme!

 

Congrid