Congrid deltar i WDBE-evenemanget för att uppleva den internationella stämningen

augusti 29, 2019 Congrid congrid, pressmeddelande, evenemang

WDBE samlar toppnamnen bland fastighets- och byggbranschen i Paasitorni i Helsingfors 24–25 september. Det är frågan om ett internationellt evenemang för proffs ordnat av KIRAHub, Kira-Forum och Finlands civilingenjörsförbundet.

Evenemanget är avsett för alla inom branschen, från utvecklare till byggare, beställare till användare och för den offentliga och privata sektorn. Under evenemanget funderar man över möjligheterna för en digitalisering av den bebyggda miljön och framtidsutsikterna. Teman är bl.a. kundupplevelser, ekosystem och affärsmodeller.

Congrids vd Timo Makkonen äntrar scen för att tala om hur digitaliseringen och samarbetet mellan olika intressenter märkbart påverkar resultatet av byggprojekt.

I sitt anförande tar Makkonen även upp konkreta exempel på hur informationsgången mellan program har hjälpt Congrids kunder till en bättre projektledning.

Våren 2019 genomförde Congrid en undersökning med Åbo universitet där man intervjuade företagets kunder. I diskussionen med Congrid och Åbo universitet tar man upp centrala iakttagelser från undersökningen och insikter om hur digitaliseringen av dokumentation skapar värde för kunden.

Congrid har utvecklat en digital plattform för hantering och övervakning av kvalitet och arbetssäkerhet på byggen. Företaget främjar digitaliseringen av byggbranschen och delning av info i byggets alla skeden. Ju mer sömlöst samarbetet är på byggen desto bättre är byggandets kvalitet och säkerhet.

Att delta i WDBE-evenemanget är därför en viktig milstolpe för Congrid. Digitaliseringen går hela tiden framåt inom byggbranschen och nya verksamhetsmodeller tas i bruk. Det är en ära för Congrid att vara delaktig i denna utveckling.

Du hittar teman och tidpunkter för våra anförande nedan.

25.9.2019

11.45 The value of digitalised documentation 

Taina Eriksson (Åbo Universitet, Timo Makkonen (Congrid Oy) 

13.45 Quality is built on common purpose - software approach  

Timo Makkonen (Congrid Oy)

14.15 Breaking the data barriers between systems - Customer case 

Timo Makkonen (Congrid Oy), Otto Alhava (Fira Oy)