Congrid och HomeRun påbörjar samarbete – Fart på internationaliseringen genom förenade styrkor

augusti 7, 2019 Congrid congrid, teknologi, samarbete, pressmeddelande

Congrid och HomeRun har avtalat om samarbete. Avsikten med samarbetet är att sammanslå sina styrkor och erbjuda kunder en helhetslösning för all dokumentation under byggtiden samt boendekommunikation.

”Båda företagen vill öka sin affärsverksamhet i Norden. Samarbetet betjänar även våra nuvarande kunder i Finland. Vi vill hjälpa dem att nå framgång i högre grad än tidigare”, säger Congrids VD Timo Makkonen.

Congrid har utvecklat en digital plattform för administration och övervakning av kvalitetssäkerheten och arbetsskyddet på byggplatser. Systemet är i bruk hos fler än hundra kunder på byggplatser både i Finland och Sverige. HomeRun är i sin tur ett digitalt verktyg för byggprojektens boendekommunikation, dokumenthantering och hantering av de boendes val.

Webbplatsen HomeRun.net betjänar fler än hundra kunder inom bygg- och fastighetsbranschen i Finland och Sverige. De molnbaserade tjänsterna möjliggör exempelvis genomförandet av boendes materialval medan ett stambyte pågår, kommunikationen med boenden samt projekthanteringen.

”Våra applikationer kompletterar varandra. Genom att sammanslå uppgifterna får våra kunder enkelt tillgång till de bästa programvarorna och de behöver inte registrera sina uppgifter i fler än ett system”, säger Makkonen. 

Tack vare samarbetet överförs uppgifterna i fortsättningen sömlöst från slutkunden till arbetsplatsen och tillbaka. HomeRuns VD Otto Laurila påpekar att båda företagen redan nu har gemensamma och mycket betydande kunder.

”Våra produktutbud kompletterar varandra mycket väl och båda kan i fortsättningen i större utsträckning än tidigare fokusera sig på sin egen kärnaffärsverksamhet. Samarbetet ger kommersiella fördelar både i hemlandet och internationellt”, säger Laurila.

Congrid och HomeRun vill stärka sin ställning i Norden och företagen samarbetar i början i både Finland och Sverige. Samarbetet gör båda starkare och gör produkterna synligare även internationellt.

Mer information: 

Timo Makkonen, VD,  (+358) 447167 200, timo@congrid.fi

Otto Laurila, VD, (+358) 44 284 0278, otto.laurila@homerun.net