WSP valde Congrid som verktyg för byggdokumentation och inspektioner

maj 9, 2019 Congrid congrid, teknologi, pressmeddelande, kunder

WSP valde Congrid som verktyg för byggdokumentation och inspektioner för att underlätta hanteringen av information och uppgifter i byggprojekt. 

Den molnbaserade mjukvaran låter all viktig data lagras på samma plats och delas enkelt. 

Enligt Samuli Salonen, diplom ingenjör på WSP, är en av Congrids största fördelar att skapa enhetlighet och transparens till rapportering. Resultaten av Salonens examensuppsats om utvecklingen av WSP Building Services Terve Talo (Sunda Hus) -process kommer att utnyttjas i utvecklingsarbete tillsammans med Congrid.

"Med utgångspunkt i bygg och inspektioner ser vi en stor potential i Congrids programvara för omfattande hantering av risker och kvalitet vid byggprojekt. Vi har velat utveckla mjukvaran i den här riktningen i samarbete med Congrid", säger Salonen.

Ur dokumentations och kvalitetshanteringssynpunkt är det särskilt viktigt att hantera helheten under byggprojektet och att producera kvalitetsdokumentation under olika byggstadier. Byggentreprenörerna har under flera år använt Congrid för att hantera sina byggarbetsplatser och nu är WSPs mål att dra nytta av de fördelar som kan uppnås genom Congrid även inom bygg- och inspektionsarbete. Dessa fördelar kommer att uppnås speciellt vid hantering av byggplatsens kvalitet och säkerhet, eftersom alla projektpartners arbetar öppet på Congrid-plattformen. 

"Transparens i kvalitetskontroll är en grundläggande princip för Congrids programvara. Det är givande att se att stora aktörer på fältet, även på utvecklarsidan, delar samma tankesätt. Samarbetet med WSP visar att vi lyckats utveckla våra produkter också till nytta för utvecklare och inspektörer. Med kontinuerlig utveckling tillsammans med våra kunder ser vi till att våra produkter fortsätter även i framtiden att vara det bästa verktyget för övergripande kvalitetskontroll av byggprojekt", säger Timo Makkonen, VD för Congrid.

Mer information

Timo Makkonen, VD,  (+358) 44 716 7200, timo@congrid.fi, 

Samuli Salonen, Byggnadsingenjör, (+358) 50 591 3842, samuli.salonen@wsp.com