Suomalaisella rakentamisajattelulla on vientiä maailmalla - "On ratkaisevan tärkeää ymmärtää, mitä on rakennettu"

28
Jun
2019

Helsinkiläinen rakennusalan ohjelmistoyritys Congrid haluaa viedä suomalaista rakennusalan osaamista ja ajattelutapaa kansainvälisille markkinoille. 

Congridin palkintoja voittanut mobiilisovellus on jo saanut Suomen lisäksi hyvin jalansijaa Ruotsissa, jossa ohjelmiston on ottanut käyttöön yli 10 merkittävää alan toimijaa. Yritys on laajentanut toimintaansa Isoon-Britanniaan, jossa toimitusjohtaja Timo Makkosen mukaan yhä useampi taho on menossa kohti nykyaikaista ajattelua rakentamisessa.

“Olemme iloisia nähdessämme, että tuotteemme ja viestimme on herättänyt kiinnostusta kansainvälisillä markkinoilla. Keskustelu laadun ja turvallisuuden nostamisesta rakennushankkeiden keskiöön innostaa yhä useampia toimijoita. Halu muutokselle on ilmeinen.” 

Congridin Ison-Britannian aluevaltaus ei ole jäänyt alan kansainvälisiltä medioilta huomaamatta. Uutisesta tiedottivat muun muuassa rakennusalan innovaatioihin, teknologiaan ja trendeihin keskittyvä Construction Global, rakennusalan ajankohtaisia uutisia julkaiseva Construction Dive sekä Ruotsin merkittävä rakennusalan julkaisija Svensk Byggtidning.

Congrid haluaa verkostoitua alan ammattilaisten kanssa sekä tutustua uusien toiminta-alueiden käytäntöihin ja tapoihin. Congrid edistää tunnettuuttaan osallistumalla alan tapahtumiin, kuten tällä viikolla järjestettyyn Software in Construction -tapahtumaan, ensi viikolla pidettävään Quality in Construction -seminaariin sekä lokakuussa pidettävään UK Construction Week -tapahtumaan.  

Vuonna 2013 perustettu yritys on alusta lähtien kehittänyt ohjelmistoaan yhdessä asiakkaidensa kanssa mahdollistaen sen, että ratkaisu skaalautuu asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin ja edistää vuorovaikutusta ja läpinäkyvyyttä projektin eri vaiheessa. 

Ohjelmiston avulla rakennushankkeen henkilöt sitoutetaan noudattamaan projektien laatu- ja turvallisuusvaatimuksia. Ratkaisun avulla rakennustyömaat pääsevät seuraamaan reaaliaikaisesti jokaisen työvaiheen tilannetta, tekemään päätöksiä dataan pohjautuen sekä korjaamaan virheitä välittömästi. Ohjelmistoa käyttävät tänä päivänä melkein jo kaikki merkittävät rakennusalan toimijat.  

Lisätietoa:

Timo Makkonen, toimitusjohtaja, Congrid, timo@congrid.fi, puhelin 044 716 7200

 

laatu, turvallisuus, tiedote, rakentaminen, digitalisaatio, teknologia