Suunnitelmallisuus on kaiken A ja O — "Tällainenhan pitäisi olla kaikilla kunnilla käytössä"

18
Sep
2019

Osallistuin viime viikolla Kuntaliiton järjestämille Kuntamarkkinoille. Tarkoituksenani oli tavata mahdollisimman paljon kunnilla ja kaupungeilla työskenteleviä ihmisiä.

Erityisesti pyrin tutustumaan ammattilaisiin, jotka ovat työnsä puolesta tekemisissä kiinteistöjen kunnossapidon ja rakennuttamisen kanssa. Ständillämme kävikin paljon vieraita ja keskustelimme paljon siitä, miksi tuotantovaiheen tarkastukset ja dokumentointi on niin tärkeää kiinteistön omistajille koko hankkeen elinkaarta ajatellen. 

En halunnut puhua pelkästään ohjelmistostamme tai sen hienoista toiminnallisuuksista, vaan siitä, mikä on hyvän ja huonon laatutarkastamisen ero. 

"Tällainenhan pitäisi olla kaikilla kunnilla käytössä", eräs kävijä sanoi keskustelun päätteeksi. Ymmärrettävistä syistä tämä kommentti jäi parhaiten mieleen. Haluan kannustaa kaikkia kunnan vastuullisia selvittämään mahdollisuudet siihen, miten voidaan parhaiten varmistaa laadukas rakentaminen. Kaikki lähtee yhteistyöstä hankkeen eri osapuolten kesken joka käynnistetään toivottavasti jo kauan ennen kuin kuokka lyödään maahan. Suunnitelmallisuus on nimittäin kaiken A ja O. 

Keskustelen aiheesta mielelläni lisää. 

rakentaminen, digitalisaatio