WSP valitsi Congridin rakennuttamisen ja valvonnan työkaluksi

toukokuuta 9, 2019 Congrid tiedote, teknologia, congrid, asiakkaat

WSP valitsi Congrid-ohjelmiston rakennuttamisen ja valvonnan työkaluksi helpottamaan tiedon ja tehtävien hallintaa rakentamisen hankkeissa. Pilvipohjaisen ohjelmiston avulla kaikki tärkeä data on tallessa samassa paikassa sekä helposti jaettavissa. 

WSP:llä rakennuttajainsinöörinä työskentelevä diplomi-insinööri Samuli Salosen mukaan yksi Congridin suurimpia hyötyjä on tuoda raportointiin yhtenäisyyttä sekä avoimuutta. Salosen diplomityöntuloksia WSP:n Rakennuttamispalveluiden Terve talo –prosessin kehittämisestä tullaan hyödyntämään Congridin kanssa tehtävässä kehitystyössä.

”Näemme Congridin-ohjelmistossa rakennuttamisen ja valvonnan näkökulmasta erittäin suurta potentiaalia kokonaisvaltaiseen rakennushankkeiden riskien- ja laadunhallintaan. Tähän suuntaan olemme halunneet yhteistyössä Congridin kanssa ohjelmistoa kehittää”, Salonen kommentoi.

Dokumentoinnin ja laadunhallinnan kannalta erityisen tärkeää on hallita kokonaisuutta rakennushankkeen aikana sekä tallentaa laadukasta dokumentaatiota eri rakennusvaiheista. Rakennusurakoitsijat ovat jo joitakin vuosia käyttäneet Congridia työmaan hallinnassaan, nyt WSP:n tavoitteena on laaja-alaisesti hyödyntää Congridilla saavutettavia etuja myös rakennuttamisen ja valvonnan työssä. Näitä etuja saavutetaan eteenkin työmaan laadun ja turvallisuuden hallinnassa, kun kaikki hankkeen osapuolet toimivat avoimesti Congridin alustalla.

”Avoimuus laadunhallinnassa on Congrid ohjelmiston keskeisiä perusperiaatteita. On palkitsevaa nähdä, että alan merkittävät toimijat myös rakennuttamisen puolella jakavat saman ajatusmaailman. Yhteistyö WSP:n kanssa osoittaa, että olemme onnistuneet kehittämään tuotteemme hyödyttämään myös rakennuttamisen ja valvonnan tarpeita. Jatkuvalla kehityksellä asiakkaidemme kanssa varmistamme, että tuotteemme jatkossakin paras työkalu rakennushankkeen kokonaisvaltaiseen laadunhallintaan”, Congridin toimitusjohtaja Timo Makkonen kertoo.

Yhteystiedot

Timo Makkonen, toimitusjohtaja, Congrid, timo@congrid.fi, puhelin 044 716 7200, 

Samuli Salonen, rakennuttajainsinööri, WSP Finland Oy, samuli.salonen@wsp.com, puhelin 050 591 3842