Congrid ja YIT suuntaavat Lontooseen – Pohjoismainen rakentaminen perustuu laatuun ja yhteistyöhön

lokakuuta 30, 2019 Congrid turvallisuus, tiedote

London Build on rakennusalan ammattilaistapahtuma, joka järjestetään 27.–28. marraskuuta Olympia London -hallissa. 

Lontoon johtava rakennusalan tapahtuma kerää yhteen 25 000 rakennusalan asiantuntijaa, 500 puhujaa ja 350 näytteilleasettajaa verkostoitumaan ja kuulemaan toimialan uusista suuntauksista. Tapahtumassa käsitellään muun muassa toimialan ajankohtaisia asioita, kuten rakennusalan kulttuuria, kestävää kehitystä sekä tulevaisuuden rakentamista. Lisäksi luvassa on näkemyksiä siitä, miten digitalisaatio ja teknologiat muotoilevat toimialaa nyt ja tulevaisuudessa.  

Congrid osallistuu tapahtumaan puhujan ja näytteilleasettajan roolissa. Congridin Ison-Britannian aluepäällikkö Daniel Hunt nousee lavalle yhdessä YIT:n laatupäällikkö Pauli Neuvosen kanssa kertomaan näkemyksiä pohjoismaisesta lähestymistavasta rakennushankkeiden laadunhallintaan.  

Suomen suurin rakennusyhtiö YIT käyttää Congrid-ohjelmistoa rakennustyömaidensa laadun- ja työturvallisuuden hallinnan kumppaninaan. Päätös Congrid-ohjelmistoon siirtymisestä perustui rakennusyhtiön tarpeisiin digitalisoida rakentamisenaikainen dokumentointi sekä parantaa tiedonkulkua eri järjestelmien ja sidosryhmien välillä. YIT on myös integroinut oman taustajärjestelmän Congridiin, joka mahdollistaa automaattisen tiedonsiirron ja analytiikan.

Vuoden 2018 Suomen parhaaksi työmaaksi valittu Tripla-hanke on hyödyntänyt Congrid-ohjelmistoa jo useita vuosia digitalisoimalla työturvallisuushavainnot ja laatudokumentoinnin. Sitouttamalla aliurakoitsijat mukaan Tripla osoittaa, että jokaisella rakennushankkeen osapuolella on mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen. Hankkeelle tunnusomaista on saumaton yhteistyö ja kumppanihenki, joka on syntynyt YIT:n halusta omaksua uusia työtapoja parhaan mahdollisen laadun ja turvallisuuden saavuttamiseksi.

Vuosi 2019 on Congridille kansainvälisen kasvun vuosi. Yritys on vienyt turvallisuuden ja laadunhallinnan osaamista kansainvälisille markkinoille sekä tutustunut alan toimintatapoihin ja käytäntöihin.  

London Build on Congridille hieno mahdollisuus oppia lisää Ison-Britannian rakennusalan ajankohtaisista asioista ja kehityssuunnista sekä luoda suhteita alan toimijoihin.