Congrid lanseeraa Isossa-Britanniassa ja tarjoaa suomalaista turvallisuuden- ja laadunhallinnan ammattitaitoa

kesäkuuta 25, 2019 Congrid turvallisuus, tiedote, teknologia, congrid, laatu

Congrid laajentaa vientiään Isoon-Britanniaan ja nimittää Daniel Huntin Ison-Britannian aluepäälliköksi. Congridin mobiilisovellus vie rakennushankkeiden laadun, turvallisuuden, avoimuuden sekä viestinnän uudelle tasolle ja auttaa toimittamaan asiakkaille nollavirherakennuksia.

Congrid on Suomen markkinajohtaja 60 prosentin vuotuisella liikevaihdon kasvulla ja kaikki maan suurimmat rakennusyritykset, kuten WSP, YIT, NCC ja PEAB käyttävät ohjelmistoa. Nyt Congrid asettaa seuraavaksi laajentumisalueeksi Ison-Britannian. Congridin pilvipohjainen ohjelmisto on suunniteltu eri projekteihin osallistuville rakennusyritysten sidosryhmille, kuten projektipäälliköille ja laatujohtajille. Ohjelmistoa käytetään muun muassa asuinkiinteistöihin, toimistoihin, infrarakentamiseen, sairaaloihin ja kouluihin.

Congrid on suunniteltu vähentämään toimialan riippuvuutta paperipohjaisista työtavoista digitalisoimalla projektinhallinta ja dokumentointi. Ohjelmistoa käytetään muun muassa turvallisuuden ja laadun tarkastusten hallintaan, virheiden ja puutteiden dokumentointiin sekä edistymisen seurantaan reaaliaikaisesti jokaisessa työvaiheessa, kaikki yhdessä sovelluksessa. Tämä lähestymistapa antaa rakennusyrityksille mahdollisuuden osallistaa urakoitsijaverkosto laadunvarmistus- ja turvallisuushallintaprosessiin ilman lisäkustannuksia. Kaikki tiedot tallennetaan reaaliaikaisesti pilveen. Yksityiskohtaisten suunnitelmien avulla, jotka mahdollistavat ongelmien oikean ratkaisun ja seurannan, varmistetaan, että kaikki virheet korjataan ajallaan.

Ohjelmiston tarjoamat hyödyt ovat muun muassa avoimuuden lisääminen ja rakennusyritysten ja niiden urakoitsijoiden välisen paremman viestinnän parantaminen sekä parantuneet turvatasot, pienentyneet laatukustannukset, nollavika- rakennusten toimitus ja tehokkaampi työskentelykäytäntö rakennustyömailla. Kerätyt tiedot mahdollistavat yksityiskohtaisen seurannan ja raportoinnin kaikista ongelmista, jotka tarvitsevat huomiota.

"Pyrimme tuomaan asiantuntemuksemme ja tietomme Iso-Britannian markkinoille ja ottamaan käyttöön uusia, älykkäämpiä työtapoja, jotka liittyvät rakentamisen turvallisuuteen ja laatuun. Lähestymistapamme antaa Ison-Britannian rakennusalalle paremman käsityksen siitä, mitä on rakennettu ja miten se on rakennettu", kertoo Timo Makkonen, Congridin toimitusjohtaja.

"Koko teollisuuden on muutettava asennettaan laatutyöhön - laatu on kaikkien vastuualue. Ohjelmistomme mahdollistaa kaikkien sidosryhmien osallistumisen ja ottamaan vastuun laadusta ja turvallisuudesta. Olemme kokeneet, että laadusta on tullut entistä tärkeämpää ja käyttäjät etsivät myös ohjelmistomme kautta mielenrauhaa, he voivat paremmin hallita miten rakennus on rakennettu ja heillä on dataa joilla tämän voi todentaa.”

Congridin ensimmäinen Iso-Britannian nimitys on aluepäällikkö Daniel Hunt, joka vastaa uusasiakkuuksista sekä uuden henkilöstön rekrytoinnista vuonna 2019. Iso-Britannia on ensimmäinen maa Pohjoismaiden ulkopuolella, johon Congrid laajentuu. Tulevia tuotekehityksiä ovat uudet datavisualisoinnin työkalut, joiden avulla käyttäjät voivat laajemmin käyttää hyödykseen laatu- ja turvallisuusdataansa.

Yhteystiedot

Timo Makkonen, toimitusjohtaja, Congrid, timo@congrid.fi, puhelin 044 716 7200