Congrid liittyy osaksi Cordel Norden -konsernia: ”Tavoitteenamme on nousta johtavaksi toimijaksi Pohjoismaissa”

tammikuuta 19, 2021 Congrid tiedote, congrid

Congrid siirtyy osaksi norjalaista Cordel Norden -konsernia. Kyseessä on merkittävä kauppa, joka monipuolistaa molempien yritysten tuotevalikoimaa ja kiihdyttää kansainvälistä kasvua. 

Palkittua Congrid-ohjelmistoa käyttää jo yli 10 000 rakennusalan ammattilaista. Suomessa Congridin ovat valinneet lähes kaikki alan isoimmat rakennusyritykset, pääurakoitsijat ja tilaajat.

Congrid laajensi toimintaansa viime vuonna Ruotsiin.

Vahvistamme parhaillaan asemiamme Ruotsin markkinoilla. Voimien yhdistäminen Cordelin kanssa tukee strategiaamme tulla johtavaksi toimijaksi Pohjoismaissa”, Congridin toimitusjohtaja Timo Makkonen sanoo.

Cordel Norden tarjoaa ohjelmistopalveluita (SaaS) rakennusyrityksille ja rakennusalan ammattilaisille. Yhtiö koostuu kolmesta tytäryhtiöstä, joilla on kahdeksan toimipistettä Norjassa ja Ruotsissa. Cordel-konserni palvelee yli 75 000 käyttäjää yli 8 000 asiakasyrityksessä.

Rakennusteollisuudelta ja rakennusalan ammattilaisilta edellytetään useiden eri sääntöjen ja määräysten noudattamista, Cordel Nordenin toimitusjohtaja Gustav Line muistuttaa.  

”Tämä on hyvin monimutkaista, ja mukana on monia eri osapuolia. Congridilla on loistava ratkaisu, joka auttaa yrityksiä ja rakennusalan ammattilaisia vaatimusten noudattamisessa ja varmistaa tietojen digitaalisen tallennuksen ja käsittelyn.”

Corder Norden on Linen mukaan erittäin innostunut uusista mahdollisuuksista, joita laajentuminen tuo konserniin.

Congrid on hieno yritys, joka on noussut johtavaan asemaan alallaan. Uskomme, että ratkaisu on loistava lisäys nykyiseen tuotevalikoimaamme ja vahvistaa jalanjälkeämme laadun ja turvallisuuden varmistavissa ohjelmistoissa Pohjoismaissa.

Timo Makkosen mukaan Congridin kaltaisille digitaalisille ratkaisuille on selvästi tarvetta rakennusalalla.

”Olemme vuodesta 2013 auttaneet rakennusyrityksiä laadun ja turvallisuuden hallinnan muutoksessa kohti läpinäkyvyyttä ja tiedolla johtamista. Odotamme innolla, että pääsemme laajentamaan toimintaamme Pohjoismaissa Cordelin kanssa.”

Congridin perustajat ja johto jatkavat nykyisissä tehtävissään, ja heistä tulee myös Cordel Nordenin osakkeenomistajia. Kaupan ehtoja ei julkisteta.

Lisätietoa:

Gustav Line, toimitusjohtaja, Cordel Norden AS, +47 95267104, gustav.line@cordel.no
Timo Makkonen, toimitusjohtaja, Congrid Oy, +358 44 716 7200, timo@congrid.fi

Tietoa Cordel-konsernista (Cordel Norden AS ja Congrid Oy):

  • Cordel Norden AS toimittaa ohjelmistoja rakennusalan ammattilaisten ja rakennusyritysten manuaalisten prosessien digitalisoimiseen ja automatisointiin.
  • Cordel Norden on toteuttanut kolme yritysostoa (Cordel Nordenin tytäryhtiöt): Bygglet AB vuonna 2018, EL-Info Växjö vuonna 2019 ja Congrid Oy vuonna 2020.
  • Cordel-konsernissa on 136 työntekijää. Pääkonttori sijaitsee Ålesundissa Norjassa. Konsernilla on yhteensä 10 toimipaikkaa Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa.
  • Liikevaihto: yli 200 miljoonaa Norjan kruunua vuonna 2020.
  • System Konsult AS perustettiin vuonna 1987. Valedo Partners III AB:stä tuli System Konsultin ja Bransjedata AS:n enemmistöomistaja vuonna 2017. System Konsult ja Bransjedata sulautuivat samana vuonna. Uuden yrityksen nimi on Cordel Norge AS, ja se on Cordel Norden AS:n tytäryhtiö.
  • Gustav Line aloitti toimitusjohtajana 1.9.2018.