Congrid yhteistyöhön eGate Smart Building Innovationin kanssa – ”Tämä on vasta alkua”

heinäkuuta 1, 2019 Congrid yhteistyö, tiedote, teknologia, congrid


Suomalaisyritykset Congrid ja eGate Smart Building Innovation ovat sopineet yhteistyöstä kesäkuussa 2019. Yhteistyö on Congridin ensiaskel kohti IoT-datan (Internet of Things) käyttöä osana rakennustyömaiden laadunvarmistuksen kokonaisuutta. 

”Voin vakuuttaa, että tämä on vasta alkua. Tavoitteenamme on, että asiakkaamme pystyvät käyttämään työmailla hyödynnettäviä eri teknologioita osana Congridin järjestelmää”, Congridin toimitusjohtaja Timo Makkonen sanoo. 

Congrid on kehittänyt digitaalisen alustan rakennustyömaan laadun- ja työturvallisuuden hallintaan ja valvontaan.  Järjestelmä on käytössä laajasti rakennustyömailla Suomessa.

eGate Smart Building Innovation puolestaan mahdollistaa rakennustyömaan ja käytössä olevien rakennusten reaaliaikaisen, langattoman olosuhdevalvonnan rakenteista ja ilmasta. eGaten avulla rakennuttaja voi seurata etälaitteilla esimerkiksi betonin lämpötilaa ja kuivumista. Tarkan tiedon ansiosta työmaalla voidaan aikatauluttaa seuraavat työvaiheet luotettavasti. 

”Yhteistyö mahdollistaa Congridin asiakkaille sen, että jatkossa työmaan tai käytössä olevan rakennuksen olosuhdeinformaatio saadaan luettavaksi Congridiin eli samaan paikkaan projektin muiden dokumenttien ja -tietojen kanssa”, eGate Smart Building Innovationin toimitusjohtaja Jarkko Haukijärvi sanoo.

Internet of Thingsillä (IoT) tarkoitetaan sitä, että fyysiset laitteet liitetään antureilla ja sensoreilla verkkoon. Yhä useammalla työmaalla onkin jo antureita mittaamassa työmaan olosuhteita. Viime vuonna Congrid toteutti ympäristöministeriön KIRA-hankkeena digitaalisen betonointipöytäkirjan, joka täydentää rakentamisen laadunvarmistuksen kokonaisuutta.

”Yhteistyö eGaten kanssa on luonnollista jatkumoa. Anturitieto täydentää betonointipöytäkirjaa ja Congridin laadunhallinnan kokonaisuutta. Tehtävämme on tarjota rakentajalle hyvät, stressittömät yöunet”, Makkonen sanoo. 

Lisätietoa:

Timo Makkonen, toimitusjohtaja, Congrid, timo@congrid.fi, puhelin 044 716 7200

Jarkko Haukijärvi, toimitusjohtaja, eGate Smart Building Innovation Oy, jarkko.haukijarvi@e-gate.fi, 044 5833410