Derigo ja Congrid yhteistyöhön Pohjola Rakennuksen kanssa – Tavoitteena edistää rakennusalan digitalisaatiota ja läpinäkyvyyttä

lokakuuta 1, 2020 Congrid yhteistyö, turvallisuus, tiedote, teknologia, congrid, laatu, digitalisaatio, asiakkaat

Pohjola Rakennus on valinnut Derigon ja Congridin laadun- ja turvallisuushallinnan kumppanikseen. Kaikki Pohjola Rakennuksen projektien keskeiset tiedot ja mittarit ovat jatkossa saatavilla yhdestä raportointi- ja seurantatyökalusta.

Rakennushankkeisiin sisältyy yleensä satoja pieniä ja isoja tehtäviä, joiden valmiiksi saattaminen edellyttää hyviä suunnittelutaitoja ja -työkaluja.

Derigon Pro3-projektihallintaohjelmiston ja Congrid-järjestelmän avointen rajapintojen avulla Pohjola Rakennukselle luotiin raportointinäkymä, jonka ansiosta reaaliaikaista dataa kulkee työmailta aina ylimpään johtoon asti. Keskeisiä hyötyjä ovat erityisesti läpinäkyvyys, turvallisuusjohtamisen tehostaminen ja syntyvät kustannussäästöt.

“Ratkaisu toi projektinhallinnalle selkeän ja käyttäjäystävällisen raportointityökalun. Käyttäjä pystyy helposti ymmärtämään prosessin kulun, kun järjestelmästä löytyvät ajantasaiset tiedot tukevat häntä. Tällöin työn tekeminen on aina prosessin mukaista ja tehokasta. Uusi järjestelmä on ollut meille suuri kehitysaskel, joka helpottaa huomattavasti päivittäistä työtämme”, kertoo Pohjola Rakennuksen tuotantojohtaja Tomi Jukola. Pohjola Rakennus suunnittelee ja rakentaa yli 2000 kotia vuodessa.

Derigon tavoitteena on lisätä työmaiden digitalisaatiota toimittamalla asiakkaille valmiita malleja ja ratkaisuja tiedolla johtamiseen projektitoiminnassa. Tiedonkulun parantuessa päätöksenteko perustuu aina ajantasaiseen tietoon.

”Uusi yhteistyö on konkreettinen esimerkki rakennusalan digitalisaatiosta, jossa yhdistyy hyvä loppukäyttäjäkokemus ja siitä kertyvän tiedon hyödyntäminen. Yhteistyön avulla luodaan uusia automaattisia näkymiä liiketoimintatietoon siten, että tieto tarvitsee syöttää vain kerran”, kommentoi Derigo Oy:n toimitusjohtaja Jukka Vornanen.

“Yhteistyössä konkretisoituu alustatalouden mahdollisuudet rakennusalalla. Poistamme siiloja järjestelmien välillä ja tuomme tiedon kentältä läpinäkyvästi johtamisen tueksi”, kertoo toimitusjohtaja Timo Makkonen Congridilta. Yrityksen tavoitteena on auttaa rakennusalaa siirtymään kohti laatu- ja turvallisuuslähtöistä kulttuuria kannustaen eri osapuolia entistä tiiviimpää yhteistyöhön.

Pohjola Rakennus on vuonna 1989 perustettu, Suomen suurimpiin rakennusliikkeisiin lukeutuva kotimainen perheyritys, joka on tunnettu vahvasta aluesuunnittelun osaamisestaan sekä hankekehityksestään erityisesti asuinkerrostalojen rakentamisen osalta.

Yhteystiedot:

Yhteystiedot:

Jukka Vornanen, toimitusjohtaja, Derigo

jukka.vornanen@derigo.fi

0400 265 242

  

Timo Makkonen, toimitusjohtaja, Congrid

timo@congrid.fi

044 716 7200

 

Tomi Jukola, tuotantojohtaja, Pohjola Rakennus

tomi.jukola@pohjolarakennus.fi

040 546 8322