Millaista on olla töissä Congridilla? Markkinointipäällikkömme Taru kertoo

toukokuuta 7, 2019 Congrid congrid, kulttuuri, ura

Kun aloitin työni Congridilla kolme kuukautta sitten, päätös oli kaikkea muuta kuin helppo. Opiskelen iltaisin taiteen ja kulttuurin maisteriksi, joten pohdin ja kyseenalaistin rohkeuttani hypätä aivan uudelle toimialalle. Miten uuden työn ja opintojen välinen tasapainottelu sujuisi?

Työhaastattelu vahvisti kuitenkin tunnetta, että hyppy kannattaa tehdä. Se, että pääsisin kansainvälistämään helsinkiläistä kasvuyritystä, luomaan uusia markkinoinnin toimintamalleja ja tuomaan yritykseen toimialan ulkopuolista osaamistani vetivät pidemmän korren. Hyvä näin, koska urani Congridilla on ollut todella mielenkiintoinen.

Käsi pystyyn – kuka teistä olisi palkannut rakennusalan ohjelmiston markkinointipäälliköksi taiteen ja kulttuurin opiskelijan, jonka kokemus rakentamisesta on kerrostalossa asuminen ja joka on viime vuodet työskennellyt lähinnä samankaltaisten markkinointi-ihmisten kanssa?  Congrid halusi palkata. Se kertoo paljon siitä, että työyhteisössä arvostetaan monenlaista osaamista ja kokemusta.  Toivon, että ala vetoaa eri alan asiantuntijoihin ja sen valitsisi yhä useampi diplomi-insinööri, tradenomi, datanomi, medianomi ja ihan jokainen -nööri, -mi-ja nomi siltä väliltä.

Millainen ihminen sopii Congridin työyhteisöön?

Tulevaisuuden rakentaminen tarvitsee yhä enemmän ihmisiä, jotka näkevän digitalisaation, kestävän kehityksen, kulttuurin ja teknologian tuomat mahdollisuudet ja mielellään myös vievät tätä kasvavaa toimialaa eteenpäin. Toimialan lainalaisuudet ja prosessit kyllä oppii ajan kanssa, mutta oikea asenne, periksiantamattomuus sekä oikeanlainen näkemys eri toimialoista on hunajata. 

Mikä tekee Congridista hyvän työpaikan?

Ensimmäisestä päivästä lähtien olen saanut sopivassa määrin vastuuta ja vapautta. Minua on rohkaistu tuomaan omia mielipiteitä ja näkemyksiä esille. Yhdessä tekeminen on ollut alusta lähtien luontevaa, sillä meillä näkyy se, että asiakas on aidosti keskiössä ja yhdessä saamme asioita eteenpäin.

Omalla kohdallani ehkäpä merkittävin asia oli kuitenkin ajattelumallin muuttuminen. En keskittynyt enää omiin tavoitteisiini, vaan yrityksen tavoitteisiin. Tässä jengissä haluan keskittyä siihen, että me luomme asiakkaille arvoa. Olen myös pitänyt siitä, että asiat tapahtuvat nopeasti, kollegani ovat kunnianhimoisia ja meillä on kova palo päästä tekemään asioita, jotka aidosti vievät toimialaamme ja meidän asiakkaitamme eteenpäin.  

Ps. Toivon, että tekstini tarjoaa inspiraatiota sinulle, joka harkitset rakennusalalle siirtymistä mutta jostain syystä vielä mietit, onko se juuri oikea toimiala. 

Voihan olla, että toimiala tai tehtävä ei ole sinun juttusi, mutta eihän sitä kokeilematta voi tietää. Kokeilu ja uuden oppiminen kasvattaa ja voi parhaassa tapauksissa johtaa isoihin juttuihin. Minun tapauksessani kokeilu kannatti, ja toivotan tsemppiä ja rohkeutta siinä oman jutun etsimisessä.