Alojen rajat ylittävää ammattitaitoa - Miten Congrid toimii käytännössä työmaalla?

kesäkuuta 19, 2018 Neea Puro työmaa, turvallisuus, teknologia, congrid, laatu, rakentaminen, digitalisaatio, asiakkaat

Meidän tavoitteemme on, että koko tiimillämme on laaja-alainen ymmärrys sekä rakennustyömaan toiminnasta että ohjelmistomme saumattomasta ja kustannustehokkaasta toiminnasta käytännössä. Tämän vuoksi pyrimme jatkuvasti ylläpitämään ja lisäämään Congridin muiden alojen osaajien tietoa työmaalta. Asiakkaamme, Hartela,  esitteli meille työmaataan ja antoi meille mahdollisuuden tutustua ja keskustella työmaan digitalisaatioprosessin eduista ja kehityksen kohteista.
 
Lähetämme säännöllisesti IT-tiimimme tutustumaan työmaan toimintaan käytännön tasolla. Tämän avulla varmistamme sen, että eri alojen ammattilaiset voivat tuoda ammattitaitonsa mukaan muutokseen parantaen tehokkaasti kaikkien osapuolten yhteistä etua. 

Hartelassa työturvallisuus halutaan pitää kaikkien työntekijöiden päivittäisellä agendalla. Tähän digitaaliset työkalut antavat hyviä mahdollisuuksia.

Saimme iloksemme havaita, että Congridin käyttö oli omaksuttu Hartelalla osaksi normaalia turvallisuuden- ja laadunhallintaprosessia. Tämä ei olisi mahdollista ilman työntekijöitä, jotka ymmärtävät digitalisaation luomat mahdollisuudet säästää aikaa ja resursseja. 

Olemme huomanneet vuosien varrella, että rakennusprosessien ja digitalisaation linkittämisen suurin haaste liittyy aloittamiseen: käyttöönotto voi tuntua haastavalta ja jopa turhalta. Jotta kaikki osapuolet hyötyvät uudesta digitaalisesta ratkaisusta, ohjelmiston tulee olla helposti opittavissa. Huomasimme, että Hartelalla digitalisaatioon oli panostettu:
Congrid on otettu käyttöön siten, että eri työkaluja hyödynnetään helposti ja tehokkaasti esimerkiksi eri kerroksissa olevien QR-koodien avulla. 



blogikuva 2


Lämmin kiitos Hartelalle, että olette mukana auttamassa meitä kehittämään ohjelmistoamme juuri sellaiseksi, että se vastaa täydellisesti käyttäjiemme tarpeita.