Urapolkuni SmartCraftilla: Paluumuuttajan ajatuksia

huhtikuuta 16, 2024 Nina Pihkala kulttuuri, ura

Paluumuuttajamme Jani Hiukkamäki avasi sanaisen arkkunsa kun kysyimme, mitkä tekijät olivat takana kun hän päätti palata takaisin SmartCraftille. Yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä Jani nosti työyhteisön – paikan, jossa kollegoita voi kutsua työkavereiksi.

 

Työelämä on täynnä monenlaisia kokemuksia ja tilaisuuksia oppia. Tässä blogikirjoituksessa haluan jakaa oman tarinani työskentelystäni SmartCraftissa ja samalla pohtia, mitä olen oppinut itsestäni ja työyhteisöistä matkan varrella.

Olen työskennellyt useilla eri aloilla ja yrityksissä, aina perunanmyynnistä rakennusurakointiin ja sähköasennukseen. Tällä hetkellä toimin EL-VIS-ohjelmiston asiakas- ja myyntivastaavana SmartCraftilla – ylpeänä paluumuuttajana! Aiemmin työskentelin SmartCraftilla Congrid-tuotteen parissa, kunnes sain rakennusinsinöörin paperit käteeni ja vaihdoin koulutusta vastaaviin tehtäviin toiseen yritykseen. Tämä vaihdos oli silmiä avaava kokemus, sillä työkulttuurit olivat kuin yö ja päivä. Molemmissa olivat hyvät puolensa. Koin kuitenkin digitalisaation sekä sähköalan enemmän osaksi omaa kiinnostustani sekä intohimoani, ja tämän vuoksi mahdollisuus palata SmartCraftille ja EL-VISin remmiin oli minulle täydellinen seuraava askel urallani. Vastaanotto palatessani oli erittäin lämmin ja huomaavainen.

SmartCraftilla olen oppinut paljon itsestäni ja työyhteisöistä. Haluaisin korostaa erityisesti seuraavia asioita, jotka ovat minulle tärkeitä:

  1. Perehdytys: Hyvä perehdytys on avainasemassa uuden työntekijän onnistumiselle. SmartCraftissa perehdytys on kattava ja tukee uutta työntekijää alusta asti. Tätä toivoisin jokaiseen yritykseen; hyvän perehdytyksen ja tuen avulla uusikin työntekijä pääsee loistamaan ja saa onnistumisen kokemuksia.
  2. Mahdollisuus vaikuttaa: On tärkeää, että työntekijät voivat vaikuttaa työympäristöönsä ja kehittää yrityksen toimintamalleja. Halu kehittää asuu varmasti meissä kaikissa, ja tullessamme kuulluksi saamme hyväksyntää. Tämä luo parempaa ilmapiiriä ja mahdollistaa terveemmän yritystoiminnan kehittämisen.
  3. Arvostus ja välittäminen: Työpaikalla on tärkeää tuntea olonsa arvostetuksi ja huomioiduksi. Välittävä tunnelma saa olon kotoisaksi. Pelkkä numeroissa mitattava työssä onnistuminen ei tunnu miltään, jos kukaan ei huomioi onnistumisiasi ja kovaa työtäsi.
  4. Kohtuullinen palkkaus: Palkka on tärkeä osa työmotivaatiota. Jokainen meistä käyttää ison osan päivästään työhön, ja tästä saatavan korvauksen on oltava linjassa tämän panoksen kanssa.

Olen itse kokenut useamman työpaikan, tavannut useita ihmisiä sekä työskennellyt useilla eri paikkakunnilla urani aikana. Työ saattaa joskus olla pakkopullaa, ja aina ei ole mahdollisuutta vaihtaa. Siksi olen itse kiitollinen ja arvostan suuresti sitä, että olen päässyt jo toistamiseen osaksi tätä innostavaa, kehittävää sekä modernia työyhteisöä joka meillä täällä SmartCraftilla on – paikkaa, jossa voin kutsua kollegoitani työkavereiksi.

Kiitos ja kumarrus 😊
– Jani