Andrej Silverörn anställs för att stärka upp den svenska tillväxten för Congrid

augusti 15, 2019 Congrid congrid, pressmeddelande, kultur, karriär

Andrej Silverörn har utsetts till försäljningschef på Congrid Sverige. Silverörn ansvarar för kundorienterad försäljning och utveckling av den svenska försäljningsorganisationen. 

Silverörn har över 35 års erfarenhet av försäljning. Han har arbetat inom B2B- och B2C-sektorerna inom olika branscher med många beslutsfattare som kontakter.

Congrid har utvecklat en digital plattform för hantering och kontroll av kvalitet och säkerhet på Byggarbetsplatser. Congrid’s utgångspunkt för programutvecklingen är en smidig användbarhet i krävande förhållanden, eliminering av dubbelarbete, transparent informationsdelning och ett enkelt sätt att skapa noggranna och detaljerade dokument inom allt som gäller kvalitets- eller säkerhetsarbete.

Innan Silverörn kom till Congrid arbetade han som försäljningschef/Projektledare för Plåt och takföretaget Elite som har varit en stor aktör på den Svenska marknaden inom tak och plåt arbeten. Silverörn är också känd som en av grundarna till ett av Sveriges största Chefsnätverk för Sveriges chefer Chefsnätverket Close. CLOSE är ett av Sveriges ledande professionella nätverk och har vart det sedan starten, Close organiserar och arrangerar nätverksevenemang åt svenska chefer och företagare och hjälper dem att förbättra sina affärsförmågor avsevärt och framförallt att chefer får träffa likasinnade i andra branscher och ventilera tankar och idéer.

Andrej Silverörn har genomgått NLP Coach2Coach 2005 utbildning och är certifierad personlig coach inom försäljning, samtalsterapi, kundservice, utbildare och coach inom sport och idrott.

Congrid har nyligen gjort betydande framsteg i sin internationalisering som i år utökade företaget sin verksamhet till Sverige och Storbritannien. Congrid-systemet används av över hundra kunder på byggarbetsplatser i Finland, Sverige och Baltikum, 2019 är ett år av tillväxt för Congrid, säger Timo Makkonen, VD för företaget.

“Andrej Silverörn stärker vår internationella tillväxt, han kommer tillföra Congrid solid affärsexpertis från olika branscher och positioner. Han har erfarenhet av krävande affärsroller och inkomstinriktat arbete och har arbetat länge med beslutsfattare som är en eftertraktad yrkesroll.”

Silverörn betonar nya färdigheter och tänkande som en tillväxtaktiverare. Han vill göra Congrid till en integrerad del av den svenska byggbranschen och sätta digitaliseringen i centrum för kvalitets- och säkerhetsarbete och hjälpa kunderna att gå framåt.

“Jag tycker att det skall bli fantastiskt roligt att börja expandera, integrera och byggandet av ett mjukvaruföretag i världsklass som Congrid till en framgångshistoria i Sverige så som jag var med och gjorde med CLOSE. På Congrid vill vi tänka på ett helt nytt sätt som öppenhet, samarbete, kvalitet och framförallt säkerhet, och Congrid har redan en stark position från stora byggprojekt i Sverige och framförallt Finland. Congrid bör vara en självklar samarbetspartner i ditt nästa projekt”, säger Andrej Silverörn.

Mer information:

Timo Makkonen, VD, (+358) 447167 200, timo@congrid.fi

Andrej Silverörn, Försäljningschef, (+46) 70 667 3600, andrej.silverorn@congrid.se