Congrid och Carinafour höjer kundvärdet tillsammans

december 16, 2020 Congrid congrid, säkerhet, digitalisering, teknologi, samarbete, pressmeddelande

Programvaruföretaget inom byggbranschen Congrid samt Carinafour, med expertis inom industriell produktion och framställningsprocesser, har fördjupat sitt samarbete.

Tack vare samarbetet kan Congrids programvara för kvalitet och säkerhetsdokumentation, inom en nära framtid integreras med Carinafour programvara CALS, genom API. Målsättningen med samarbetet är att öka kundvärdet med en förbättrad användarupplevelse samt att möjliggöra kvalitetskontroller på komponentnivå.

Avsaknaden av information försvårar förutsägelse och planering, då aktuell information inte kan användas som stöd för beslutsfattande. Genom samarbetet är det möjligt att synliggöra lägesbilden av materialflödena.

 För första gången kan kvalitetsinformation också riktas direkt till en del eller en komponent, samt sträcka ut kvalitetskontrollen uppströms till byggproduktindustrin.

”Vi vill leverera en högkvalitativ lägesbild av materialflödena till byggarbetsplatsen. Kvalitetsinformation som handlar om material är en viktig del av denna lägesbild och med samarbetet är vi ett steg närmare en kontrollerad byggplatsprocess”, säger Ari Viitanen, operativ ledare vid Carinafour.

”Att upptäcka och omedelbart reagera på kvalitetsavvikelser möjliggör kontinuerligt lärande och en förbättring av byggplatsprocessen. Detta samarbete skapar en grund för uppföljningen av kvalitetsavvikelser till och med på delförteckningsnivå”, kommenterar Timo Makkonen, verkställande direktör för Congrid.

Samarbetet mellan Congrid och Carinafour är en märkbar förbättring i användningsupplevelsen på byggarbetsplatser. Genom lösningen kan avvikelser uppföljas och styras delspecifikt genom att rikta kvalitetsinformationen direkt till den enskilda komponenten. Med API-gränssnittskontakten behöver du inte grunda byggplatsens basuppgifter i flera programvaror.

Mer information:

Timo Makkonen, Vd, Congrid, (+358) 44 716 7200, timo@congrid.fi

Ari Viitanen, operativ ledare, Carinafour, (+358) 40 827 2769, ari.viitanen@c4.fi