Congrid Blog Sweden

Derigo och Congrid inleder samarbete med Pohjola Rakennus – Målsättningen är att främja digitaliseringen och öppenheten inom byggnadsbranschen

Skriven av Congrid | 2020-okt-01 12:16:14

Pohjola Rakennus har valt Derigo och Congrid som sina kvalitets- och säkerhetshanteringspartner. 

I framtiden kommer Pohjola Rakennus nyckeldata och indikatorer att finnas tillgängliga i ett och samma rapporterings- och uppföljningssystem. 

Byggprojekt inkluderar vanligtvis hundratals mindre och större uppgifter, vars slutförande kräver goda planeringsfärdigheter och -verktyg. Med hjälp av Derigos Pro3-projektledningsprogramvara och Congrid-systemets öppna gränssnitt skapades för Pohjola Rakennus en rapporteringsvy, som gör att realtidsdata kan strömma från byggarbetsplatser till toppledningen. Viktiga fördelar inkluderar särskilt öppenhet, effektiverad säkerhetsledning och därmed åstadkomna kostnadsbesparingar.

“Lösningen gav projektledningen ett tydligt och användarvänligt rapporteringsverktyg. Användaren har lätt att förstå processflödet med hjälp av stödet av den aktuella informationen som finns i systemet. Därav utförs arbetet alltid i enlighet med  processen och på ett effektivt sätt. Det nya systemet har varit ett stort utvecklingssteg för oss, och underlättar i hög grad vårt dagliga arbete”, intygar Tomi Jukola, produktionschef hos Pohjola Rakennus. Pohjola Rakennus designar och bygger årligen mer än 2000 bostäder.

Derigos mål är att öka digitaliseringen av byggarbetsplatser genom att förse kunderna med färdiga modeller och lösningar för informationshantering i projektverksamheten. När informationsflödet förbättras baseras beslutsfattandet alltid på aktuella data.

”Det nya samarbetet är ett konkret exempel på digitalisering inom byggbranschen, som kombinerar en god slutanvändarupplevelse med utnyttjandet av den erhållna kunskapen. Med hjälp av samarbetet skapas nya automatiska vyer för affärsverksamhetsinformationen på ett sådant sätt att informationen endast behöver matas in en gång”, kommenterar Jukka Vornanen VD för Derigo Oy.

”Samarbetet konkretiserar plattformsekonomins möjligheter inom byggbranschen. Vi avlägsnar silon systemen emellan och förmedlar öppet information från fältet som stöd för ledningen", förklarar VD Timo Makkonen hos Congrid. Företagets mål är att hjälpa byggbranschen att gå mot en kultur baserad på kvalitet, säkerhet och uppmuntra de olika parterna till ett närmare samarbete.

Pohjola Rakennus är ett av Finlands största byggföretag som grundades 1989 och är känt för sin starka regionala planeringskunskap och projektutveckling, särskilt när det gäller byggandet av flerbostadshus.

Mer information:

Jukka Vornanen, Vd, (+358) 400 265 242, jukka.vornanen@derigo.fi

Timo Makkonen, Vd, (+358) 44 716 7200, timo@congrid.fi

Tomi Jukola, produktionschef, (+358) 40 546 8322, tomi.jukola@pohjolarakennus.fi