Derigo och Congrid inleder samarbete med Varte-koncernen – Ett öppet samarbete och högklassiga verktyg skapar förtroende

april 23, 2021 Congrid congrid, säkerhet, kvalitet, samarbete, kunder

Varte-koncernen har valt Derigo och Congrid till sina partner inom kvalitetssäkring och säkerhetshantering. Målet med samarbetet är att främja byggnadsbranschens utveckling genom att förbättra fullständig kvalitets- och arbetssäkerhetsstyrning, från byggarbetsplatsen till den högsta ledningen.  

Varte-koncernen är ett av de främsta familjeägda företagen inom husbyggnation i Finland. Koncernens långa erfarenhet av husbyggnation och bostadsproduktion inbegriper bostadshöghus, affärslokaler samt offentliga byggnader såsom skolor och daghem.

Tack vare Derigos Pro3-projektledningsprogram och Congrid-systemets öppna gränssnitt är alla de viktigaste uppgifterna och mätinstrumenten för Varte-koncernens projekt i fortsättningen tillgängliga i ett och samma rapporterings- och uppföljningsverktyg. I och med denna lösning blir transparens ett nyckelbegrepp i vardagen, då aktuell information från byggarbetsplatsen är tillgänglig på alla nivåer, medan realtidsdata förmedlas från byggarbetsplatsen till den högsta ledningen. 

Smidig överföring av information mellan olika system utan manuell dataöverföring är en av de viktigaste specialfunktionerna som måste beaktas i valet av samarbetspartner. Varte-koncernens kvalitetschef Jyri Seppänen berättar att han är ytterst nöjd med samarbetet, eftersom arbetet har förlöpt smidigt och lätt ända från starten. 

CTA Varte SWE-01

Allt som avtalats, inklusive tidsscheman, har hållit streck. Produktens basfunktioner har varit så gott som klara för användning med en enkel knapptryckning. Kundanpassningarna som vi önskat har smidigt införts och vi har inte stött på några som helst överraskningar gällande tidsschemat i driftstagningen eller i innehållet”, kommenterar Seppänen. 

Driftstagningsprojektet har förlöpt väldigt smidigt ända sedan starten. Alla parter har varit fullständigt engagerade i projektet, vilket gjort det möjligt att genomföra projektet under denna utmanande pandemitid – till och med snabbare än planerat”, berömmer Derigo Oy:s operativa direktör Jussi Rantala.

Varte införde Congrid i bred skala på sina byggarbetsplatser sommaren 2020. Detta samarbete är en bra fortsättning på en lyckad driftstagning och integrerar informationen som samlats in på byggarbetsplatsen i rapporteringen på ett transparent sätt", kommenterar Congrid Oy:s verkställande direktör Timo Makkonen.

Mer information:

Jussi Rantala, operativa direktör, Derigo, +358 400 200 005, jussi.rantala@derigo.fi

Timo Makkonen, verkställande direktör, Congrid, 044 716 7200, timo@congrid.fi

Jyri Seppänen, kvalitetschef, Varte, +358 400 285 040, jyri.seppanen@varte.fi