Skanska valitsi Congridin laadun- ja turvallisuudenhallinnan ohjelmistoksi Suomessa

helmikuuta 4, 2021 Congrid yhteistyö, turvallisuus, tiedote, congrid, laatu, digitalisaatio, asiakkaat

Skanska on valinnut Congridin tuotannon laadun- ja turvallisuudenhallinnan ohjelmistoksi Suomessa. Jo yli sadalla Skanskan työmaalla TR- mittaukset, laatutarkastukset sekä poikkeamanhallinta hoidetaan Congridin avulla.

”Poikkeamahavaintoihin on luotu kategoriat virheen tyypin mukaan, joka mahdollistaa virheistä oppimisen ja toiminnan parantamisen. Myös johdon katselmukset sekä työmaailmeen- ja kosteudenhallinnan seurantakierroksia tehdään hyödyntämällä Congridin järjestelmää. Työmaan laatu- ja turvallisuusdatan kerääminen yhteen järjestelmään mahdollistaa työmaiden reaaliaikaisen tilanneseurannan sekä reagoimisen työmaiden puutteisiin ja poikkeamiin välittömästi”, kertoo Skanskan laatupäällikkö Riia Aaltonen.

Keväästä 2020 lähtien yli 500 Skanskan työntekijää on jo käyttänyt  Congrid- ohjelmistoa laadun- ja turvallisuuden hallintaan työmailla.

Tavoitteena on perehdyttää kaikki työmaat työmaakohtaisissa koulutuksissa. Näiden lisäksi on järjestetty webinaareja, jotta kaikki halukkaat saavat tietoa jo ennen omaa projektikoulutustaan. Congrid ja Skanska järjestävät työmaakoulutusten lisäksi myös webinaareja koko Skanskan käyttäjäkunnalle jolloin perehdytään Congridiin erityisesti laatu- ja turvallisuusnäkökulmilla.

”Käyttöönotto on sujunut kerrassaan erinomaisesti ja jopa ilahduttavan mutkattomasti. Skanskalta löytyy selkeästi yhteistyöhaluista porukkaa, joka näkyy erityisesti innostuneisuutena järjestelmän tarjoamia mahdollisuuksia kohtaan sekä tahtotilana osallistaa aliurakoitsijat mukaan laadunhallintaan ”, kommentoi Congridin toimitusjohtaja Timo Makkonen.

Skanska on alusta lähtien päässyt luomaan tarpeisiinsa parhaiten sopivan kokonaisuuden ja toimintamallia on kehitetty työmaalta saadun palautteen pohjalta.

“Skanskan määrätietoisten ja ahkerien pääkäyttäjien kanssa on ollut mielekästä hoitaa jalkautusta yhdessä, sillä heillä on selkeät päämäärät ja aito halu auttaa käyttäjiä onnistumaan työssään. Pääkäyttäjien ja kaikkien Congrid-ohjelmistoa käyttävien skanskalaisten toiminnasta välittyy ehdoton pyrkimys toteuttaa laadun- ja turvallisuudenhallintaa parhaalla mahdollisella tasolla organisaatiossa ”, kommentoi Congridin Customer Success Manager Jane Nurmala.

“On suuri kunnia tehdä yhteistyötä Skanskan kaltaisen globaalin jätin kanssa. On hienoa huomata, kuinka aktiivisesti skanskalaiset ovat alusta lähtien olleet mukana hankkeen jalkautuksessa. Yhteistyössä ja yhdessä oppien olemme varmistaneet, että Skanskan työmaat saavat parhaat mahdolliset työkalut tukemaan laadun- ja turvallisuuden hallinnan prosesseja ”, kommentoi Congridin myyntipäällikkö Oskar Smeds.

Congridin tavoitteena on kehittää rakennusalan laatu- ja turvallisuuskulttuuria sekä toimintatapoja yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Lisätietoa:

Timo Makkonen, Toimitusjohtaja, Congrid, 044 716 7200, timo@congrid.fi

 Jane Nurmala, Customer Success Manager, Congrid, 044 748 9826, jane.nurmala@congrid.fi

Oskar Smeds, Myyntipäällikkö, Congrid, 050 570 0934, oskar.smeds@congrid.fi

Riia Aaltonen, Laatupäällikkö, Skanska, 050 4139741, riia.aaltonen@skanska.fi