Työfiiliksen kattoon nostattava tapahtumaketju - paperidokumentit vs. mobiilisovellus

syyskuuta 23, 2015 Matti Huusko työmaa, turvallisuus, teknologia, laatu, rakentaminen, digitalisaatio

Haluamme kertoa kuvitteellisen esimerkin työfiiliksen kattoon nostattavasta tapahtumaketjusta, joka voi olla hyvinkin realistinen työnjohtajan arjessa. Tarina työnjohtajan päivästä työmaalla ilman mobiilisovellusta tai sen kanssa.


Nykyajan mappi-ö menetelmä

"Pertti" (nimi muutettu) on särmä työnjohtaja. Pertti on eilen katsonut alkavan työpäivän hommat valmiiksi kaikille ja jakaa työtehtävät aamun käskynjaossa työntekijöille. Käskynjaon jälkeen Pertti käy varmistamassa, että putkiasentaja on tullut tontille ja lähtee käymään työmaatoimistolla.

Toimistolla hän päättää, että nyt on aika lähteä tekemään laatutarkastuksia listoitustyöstä. Pertti soittaa listoittajalle ja sanoo tulevansa paikalle 10 minuutin päästä. Alkuun Pertti kaivaa vanhat tarkastukset kansiosta varmistuakseen siitä, että neljäs kerros on katsottu ja voidaan tarkastaa viides kerros. Mappia ei löydy mistään. Pertti soittaa toiselle työnjohtajalla Jaskalle ja kysyy missä laatumappi on. ”Joo kai se on siinä kokoushuoneen pöydällä. Jos ei ole, tsekkaa Ripan pöydältä.” Mappi löytyy Ripan pöydältä, Pertti kaivaa tarkastuslistan esille ja lähtee työmaalle.

Työmaalla vastaan kävelee kiukkuinen IV-asentaja Ismo. Ismon 5. kerroksen IV-työpiirustus on hävinnyt yön aikana työpisteeltä ja nyt tarvitaan uutta, jotta työ voi jatkua. Pertti lähtee Ismon kanssa takaisin toimistolle. Toimistolla huomataan, että varalla ollut paperiversiokaan ei ole omalla paikallaan. Välttääkseen turhan soittorumban Pertti katsoo projektipankista työpiirustuksen ja ottaa siitä kopion Ismolle. Samalla Pertti pyytää työmaainsinööri Keijoa tilaamaan kaksi uutta työpiirustusta 5. kerroksesta. Tämän jälkeen Pertti lähtee takaisin työmaalle listoja tarkastamaan.

Matkalla kohteeseen puhelin soi. Rakennuttaja soittaa ja pyytää parvekekaideasennuksen mallikatselmuksen päivämäärää. Pertti ehdottaa palaavansa asiaan myöhemmin, mutta rakennuttajan edustaja toteaa asian olevan todella kiireellinen. Taas lähdetään takaisin työmaatoimistolle katsomaan laatumapista kyseistä päivämäärää. Pertin tietämättä Ripa on lähtenyt omalle tarkastuskierrokselleen kansion kanssa. Pertti soittaa Ripalle, mutta tämä puhuu toista puhelua. Kahden soittoyrityksen jälkeen Ripa vastaa ja kertoo oikean päivämäärän.

Pertti lähtee takaisin työmaalle, mutta huomaa portaikon alapäässä jättäneensä kynän pöydälle lähtiessään. Taas on juostava rappuset ylös kynää hakemaan.

Kolmas kerta toden sanoo ja Pertti pääsee listoittajan luokse ja pahoittelee myöhästymistään. Kerros katsotaan yhdessä läpi ja todetaan työn jäljen olevan laadukasta ja vaatimukset täyttyvät virheettömästi. Pertti lähtee tyytyväisenä takaisin toimistolle tarkastuslista kädessään. Toimistolla lista laitetaan kansioon josta se myöhemmin skannataan ja ladataan sähköiseen arkistointipalveluun siltä varalta, että asiakirjaa halutaan myöhemmin tarkastella.

Vaihtoehtoinen menetelmä Congrid mobiilisovelluksella

Soitettuaan listoittajalla Pertti avaa mobiilisovelluksen. Pertti katsoo sähköisestä laadunvarmistusmatriisista, että 4. kerros on tarkastettu ja nyt tarkastetaan 5. kerros. Listoittaja odottaa sovitussa paikassa ja he tekevät tarkastuksen yhdessä. Vihaista Ismoa Pertti ei ole vielä nähnyt, koska Ismo katsoi omasta älypuhelimestaan työpiirustuksen ja jatkoi töitään. Kahvitauolla Ismo tulee työmaatoimistolle ja kertoo asiansa. Kuvatilaus hoituu kahvia juodessa ja Ismolle tulostetaan 5. kerroksen työpiirustus väliaikaiseen käyttöön.

Matkalla Rakennuttaja soitti. Pertti kertoi lähettävänsä tiedon minuutin päästä. Puhelun loputtua Pertti avasi mobiilisovelluksen ja muutamalla napin painalluksella lähetti mallikatselmuspöytäkirjan rakennuttajan edustajan sähköpostiin.

Kynän puuttumista Pertti ei kierroksellaan edes huomannut. Myöskään mappeja ei tarvinnut etsiä, koska kaikki kulki mukana kännykässä.

Tarkastuksen tuloksena syntynyttä asiakirjaa ei tarvitse murehtia, koska se on jo siirtynyt pilvipalveluun josta sen voi kaivaa esiin milloin tahansa.

Olisiko aika siirtyä tehokkaampaan toimintaan?

Mitä tapahtuu työn tuottavuudelle paperisilla dokumenteilla, kun vastaavanlaisia tapahtumia tapahtuu viikon aikana 5 tai 20 kertaa? Se laskee merkittävästi.

"Kyseessä on vain yksi täysin mahdollinen skenaario siitä, miten paljon mobiilisovellukset, helpottavat ja tehostavat työmaan arkea." - Congrid