Yli 10 000 ammattirakentajan käyttökokemus paranee

lokakuuta 3, 2022 Congrid uudet ominaisuudet, congrid, digitalisaatio, tapahtumat

Uuden sukupolven CongridLITE® -applikaatio tuo työmaan arkeen nopeampaa tiedonkulkua

Rakennusalalla panostetaan jatkuvasti selkeyteen ja tehokkuuteen. Congrid on tuonut paljon helpotusta dokumentointiin ja projektien hallintaan, kun muistiinpanoja ei tarvitse enää etsiä ja yhdistellä eri taskuissa kulkevista vihkoista. Nyt käyttönopeus ja reaaliaikaisuus lisääntyvät, kun nykyisen CongridLITEn uusi versio lanseerataan lokakuussa.

 

Asiakkaan maailmasta on tullut nopeampi ja välittömämpi

Siirrettävän ja käsiteltävän datan määrä lisääntyy koko ajan. Vaatimukset asettavat riman uuteen korkeuteen mobiilisovellusten teknologioiden ja rajapintojen kommunikoinnin kehitystyössä. Congrid Oy:n toimitusjohtaja Timo Makkosen mukaan, nopeuteen ja reaaliaikaisuuteen liittyvät odotukset ovat muuttuneet kymmenessä vuodessa paljon.

”Silloin kun perustimme Congridin vuonna 2013, reaaliaikaisuus tarkoitti sitä, että tieto ylipäätään liikkuu tietokoneen ja puhelimen välillä. Se oli silloin hienoa ja uutta. Tänä päivänä käsiteltävän tiedon halutaan siirtyvän käyttäjien ja laitteiden kesken samalla hetkellä, kun tieto syötetään”, Makkonen kuvaa vuosien varrella muovautunutta asiakkaan nopeuskäsitystä.

 

CongridLITEn uusi versio on ensimmäinen askel nopeampaan suuntaan

CongridLITE® on koko Congrid-ohjelmiston perusversio, jota pääurakoitsijoiden lisäksi käyttävät lukuisat samassa projektissa mukana olevat aliurakoitsijat.

”Yli 80 % Suomen suurimmista rakennusliikkeistä käyttää Congridia. Kuukausittain yli 10 000 urakoitsija ja työmaan vastuuhenkilöä käyttää sovellusta. Tämä lanseeraus tulee näkymään kaikille hektisessä työmaa-arjessa työskenteleville käyttäjille entistä sujuvampana ja nopeampana käyttökokemuksena”, Makkonen kuvaa uudistuksen merkitystä.

Congrid Oy:n tuoteomistaja Saku Vuori sanoo, että mobiiliteknologian kehityskin tuo pöydälle omat vaatimuksensa. Uusi Congrid Lite ja React Native-teknologia tulevat poistamaan rakentajan työpäivästä ylimääräistä odottelua ja klikkailua.

”Yhdessä projektissa on usein monta datan syöttäjää, mikä saattaa kuormituksellaan tuoda latausaikoihin viiveitä. Uuden applikaation ansiosta latausajat lyhenevät. Applikaation ei tarvitse myöskään olla aktiivisena tiedon siirtymistä varten. Kaikki tieto liikkuu jatkossa synkronoidusti taustalla. Uudessa versiossa on kiinnitetty huomiota nopeuteen ja moniin muihin käytettävyyttä parantaviin ominaisuuksiin. Mitä vähemmän klikkauksia tarvitaan, sen parempi”, Vuori kuvailee tulevan päivityksen hyötyjä.

Makkonen ja Vuori toivovat, että mahdollisimman moni pääurakoitsijan aliurakointikumppanikin ottaisi applikaation käyttöönsä ja liittyisi samaan tiedonhallintaympäristöön.

 

Asiakaskysely: Ohjelmistoon luotetaan – Uusi CongridLITE® on seuraava siirto osana isompaa suunnitelmaa

”Sujuva”. ”Luotettava”. ”Selkeä”. Näillä sanoilla rakennusalan ammattilaiset kuvasivat Congrid-ohjelmistoja vuoden 2022 keväällä toteutetussa käyttäjätyytyväisyyskyselyssä. Kokonaisarvosana kipusi viiden asteikolla yli neljään. Hyvistä arvosteluista ja palautteista huolimatta, aina halutaan etsiä tilaisuuksia parantaa tekemistä.

CongridLITEn päivittyminen uuteen versioon on seuraava askel eteenpäin. Tulevaisuuden suunnitelmissa on vaiheittain päivittää koko nykyinen Congrid-ohjelmisto.

 Uuden sukupolven Congrid LITEn kokeiluversio on ensimmäisen kerran testattavana FinnBuild-messuilla 4.-6.10.2022. Applikaatio tulee ladattavaksi myös Googlen ja Applen sovelluskauppoihin lokakuussa. Nykyinen asiakas saa uuden version käyttöönsä ilman lisäkuluja.

 ”Uuteen versioon siirtymisellä ei ole asiakkaan suuntaan hintavaikutuksia. Tulemme järjestämään aktiivisesti uuden applikaation käyttöneuvontaa kaikille halukkaille. Toivomme, että meihin oltaisiin yhteydessä aina, kun on hiemankin jotain kysyttävää”, Makkonen sanoo.

Koko Congrid-tiimi toivottaa kaikki ohjelmistojen nykyiset käyttäjät ja uudet, ratkaisuista hiemankin kiinnostuneet rakennusalan ammattilaiset tervetulleeksi keskustelemaan ja kokeilemaan sovellusta Congrid Oy:n messuosastolle 6m48.

Congrid map Messukeskus