Congrid ja Carinafour parantavat yhdessä asiakasarvoa

joulukuuta 16, 2020 Congrid yhteistyö, turvallisuus, tiedote, teknologia, congrid, laatu, rakentaminen, digitalisaatio

Congrid Oy ja Carinafour ovat tiivistäneet yhteistyötään. Yhteistyön ansiosta Congridin rakentamisen laatuun ja turvallisuuteen keskittyvä ohjelmisto tulee lähitulevaisuudessa keskustelemaan API-rajapinnan kautta Carinafourin CALS-ohjelmiston kanssa. 

Yhteistyön tavoitteena on parantaa asiakasarvoa paremmalla käyttökokemuksella sekä mahdollistamalla laadunhallinta jopa osaluettelotasolla.  

Rakennusalan yksi merkittävimpiä haasteita on logistiikan materiaalihallinnan tilannekuvan puuttuminen, mikä vaikuttaa siihen että ajankohtainen tieto materiaalitasosta ei ollut aiemmin saatavilla. Tiedon puuttuminen vaikeuttaa ennakointia ja suunnittelua, kun ajan tasalla olevaa tietoa ei voida käyttää päätöksenteon tukena. Yhteistyön ansiosta materiaalivirtojen tilannekuva on mahdollista saada näkyviin. Ensimmäistä kertaa laatutieto voidaan myös kohdistaa suoraan osalle tai komponentille, sekä ulottaa laadunvarmistus ylävirran rakennustuoteteollisuuteen.

“Haluamme toimittaa työmaalle korkeatasoista tilannekuvaa materiaalivirroista. Materiaaleihin liittyvä laatutieto on tärkeä osa tätä tilannekuvaa ja tällä yhteistyöllä olemme taas hieman lähempänä hallittua työmaaprosessia”, sanoo Carinafourin operatiivinen johtaja Ari Viitanen.

”Laatupoikkeamien havaitseminen ja niihin välitön reagointi mahdollistaa jatkuvan oppimisen ja työmaaprosessin parantamisen. Tämä yhteistyö luo pohjan työmaan laatupoikkeamien seurannalle jopa osaluettelotasolla”, kommentoi Congridin toimitusjohtaja Timo Makkonen.

Congridin ja Carinafourin yhteistyö parantaa merkittävästi työmaiden käyttökokemusta. Ratkaisun ansiosta poikkeamia voidaan seurata ja hallita osakohtaisesti, osoittamalla laatutieto suoraan yksittäiselle komponentille. API-rajapintayhteden avulla työmaan perustietoja ei myöskään tarvitse perustaa useaan ohjelmistoon. 

Lisätietoa: 

Timo Makkonen, toimitusjohtaja, Congrid, 044 716 7200, timo@congrid.fi

Ari Viitanen, operatiivinen johtaja, Carinafour, 040 827 2769, ari.viitanen@c4.fi