Congrid ja Kopio Niini yhteistyöhön

marraskuuta 3, 2017 Oskar Smeds yhteistyö, tiedote, congrid

Congrid ja Kopio Niini ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on parantaa entisestään asiakkaidemme käyttökokemusta. Kunnianhimoinen, mutta realistinen tavoitteemme on ratkoa tiedonkulun ongelma rakennusalalla, koko rakentamisen ketjun osalta.

Ajantasaiset dokumentit

Tulevaisuudessa kaikki NiiniPlus-projektipankkiin lisätyt uudet suunnitelmat ja vanhojen suunnitelmien revisiopäivitykset ovat heti saatavilla Congridin applikaation kautta.

Tiedonkulku tehostuu entisestään

Tällä hetkellä Congrid tarjoaa kokonaisuuden operatiivisiin tarkastuksiin ja tiedonkulkuun työmaan toimihenkilöiden, valvojien, aliurakoitsijoiden ja kaikkien työmaan työntekijöiden välillä. Yhteistyön kautta tähän samaan ketjuun voidaan lisätä myös rakennuttajan edustajat ja suunnittelijat. Tieto liikkuu molempiin suuntiin. Tekijät saavat piirustuspäivitykset heti mobiililaitteisiinsa ja suunnittelijat saavat tärkeää tietoa mahdollisista suunnitelmapuutteista.

Tämän lisäksi kaikki projektin osapuolet saavat tärkeää tietoa töiden etenemisestä myös projektipankkiin.

Ajankäyttö tehostuu

Miten yhteistyömme tulee tehostamaan ajankäyttöä tulevaisuudessa, voi kuvata seuraavan tarinan muodossa:

Nykyhetki:

Sisätyönjohtaja Raimo saa työmaata kiertäessään soiton väliseinäasentaja Kaisalta. Asunnon A5 väliseinäkuvasta näyttäisi puuttuvan yksi seinän pätkä. Raimo keskeyttää kierroksensa ja lähtee C-talosta A-taloon katsomaan tilannetta paikan päälle. Siellä hän havaitsee, että kyseessä on kohta, johon on hänen muistikuvansa mukaan tehty päivitys muutama päivä sitten ja näyttää siltä, että Kaisalla on vanha kuva käytössään.

Normaalioloissa Raimo soittaisi työmaainsinöörille ja pyytäisi katsomaan asian. Tänään kuitenkin koko muu porukka on pitämässä ”pekkasia” ja Raimo lähtee itse työmaatoimistolle. Siellä hän ei meinaa löytää paperikuvia mistään ja tarkistaa asian projektipankista. Käy ilmi, että hän oli muistanut väärin. Kuvasta ei ole tehty uutta revisiota ja seinän pätkä tosiaan puuttuu kuvasta.

Raimo koittaa soittaa suunnittelija Alpolle, mutta Alpo on kokouksessa eikä pääse vastaamaan. Raimo laittaa Alpolle tekstiviestin aiheesta ja ilmoittaa Kaisalle, että palaa asiaan.

Tunnin päästä Alpo soittaa ja ohjeistaa miten tulee toimia. Raimo kertoo Kaisalle, mihin seinän pätkä asennetaan ja jää odottamaan revisiopäivitystä kyseisestä kuvasta. Revisiopäivityksen valmistuttua Raimo tulostaa Kaisalle uuden kuvan ja vie sen hänelle.

Tulevaisuus:

Saatuaan push-ilmoituksen Kaisalta, Raimo katsoo kännykästään kyseistä kuvaa. Tämän jälkeen hän merkitsee kuvaan kohdan, josta seinän pätkä puuttuu ja merkitsee Kaisan osalliseksi tähän havaintoon. Alpo saa tästä push-ilmoituksen kännykkäänsä ja hän ohjeistaa välittömästi Raimoa ja Kaisaa siitä, miten seinä tulee tehdä.

Saatuaan päivitetyn revision valmiiksi, Alpo liittää sen projektipankkiin. Kaisa saa tästä ilmoituksen kännykkäänsä ja myöhemmin myös paperikuvan.

Käytännössä Raimoa ei olisi tarvittu edes tässä välikätenä, koska Kaisa varmistaa puhelimestaan, että seinän pätkä puuttuu, ottaa kuvan asunnosta ja merkitsee puuttuvan seinän sijainnin pohjakuvaan ja lähettää tästä push-ilmoituksen Alpolle. Raimo saa asiasta kyllä tiedon, mutta hänen ei tarvinnut turhaan keskeyttää työmaakierrostaan. Aikaa Kaisan lähettämään viestiin kuluu puhelimen taskusta ottamisineen alle minuutin verran. Jokainen voi varmasti laskea kuinka monta minuuttia Raimo hukkasi nykyhetken esimerkin kanssa.

Tältä haluamme tulevaisuuden tiedonkulun, työmaan lukemattomien eri osapuolten kesken, näyttävän. Hyvästi turhille varmistussoitoille, odotteluille tai ylimääräisille juoksupyrähdyksille työmaatoimistoon ja takaisin kuvia hakemaan.

Congrid ja Kopio Niini järjestävät yhteistyössä workshop-tilaisuuden asiakkaiden kanssa, jossa kehitetään yhteistyössä roadmap tulevalle yhteistyön kehitykselle.  Jos olet kiinnostunut tilaisuudesta, voit ottaa suoraan yhteyttä projektin päähenkilöihin ja osallistua mukaan kehitykseen.

 

Matti Huusko

Myynti / Kehitys

puh. 044 7167 201

matti@congrid.fi

 

Jani Henriksson

Digital Product Manager

puh. 010 6803 030

jani.henriksson@kopioniini.fi