Congrid julkaisi ensimmäisen tietomalleihin pohjautuvan työkalun: ”Sen on tarkoitus olla käytössä jokaisella rakennustyömaan työntekijällä parin vuoden sisällä”

toukokuuta 6, 2021 Congrid tuotejulkaisu, tiedote, uudet ominaisuudet, congrid, BIM Viewer

Congrid on julkaissut markkinoille BIM Viewer -ohjelmistotyökalun, jonka avulla tietomallien selaus mobiililaitteilla on mahdollisimman sujuvaa ja helppoa.  

Asiakkaamme eivät ole olleet täysin tyytyväisiä aikaisempiin markkinoilla olleisiin tietomallien selaustyökaluihin. Niinpä teimme työkalun, joka vastaa heidän toiveisiinsa”, Congridin tuotemarkkinointipäällikkö Matti Huusko sanoo.

BIM Viewer on tietomallien selaukseen kehitetty mobiilisovellus.  Sen avulla rakennustyömaalla voidaan katsella 3D-malleja helposti ja nopeasti.

Tietomallissa navigoidessa on mahdollista hyödyntää projektille suunniteltua aluejakoa, mikä vie käyttäjän oikeaan näkymään mallissa vain muutamalla napin painalluksella.

Ongelmana monissa tämänkaltaisissa ohjelmissa on ollut työkohteessa navigointi haastavissa olosuhteissa. Keskityimme tämän ongelman ratkaisemiseen, jotta tuotteen käyttäminen työmaalla olisi mahdollisimman helppoa, nopeaa ja vaivatonta”, Huusko kertoo.

CTA BIM FI-01

Aluejaon linkitys tietomalliin sitoo myös kaiken datan osaksi isompaa kokonaisuutta. Congrid tarjoaa asiakkaille jo nyt tietomalliin linkittyvää dataa API-rajapinnan kautta.

Keskityimme tuotekehittelyssä ainoastaan työmaan kenttämobiiliversioon BIM Viewerissä. Loimme työkalun, jota voi käyttää kaikki työmaalla toimijat putkiasentajista työmaan johtoon.”

Congridin tekemän tutkimuksen mukaan tietomallien näkymiä tulostetaan rakennustyömailla vieläkin paperille. Tämä johtuu siitä, että markkinoilla ei ole ollut tarpeeksi yksinkertaista ja helppokäyttöistä tietomallien selaustyökalua, jota kaikki voisivat ja haluaisivat käyttää.

Olipa käyttötarkoituksena eri rakennusmallien ristiin vertailu työsuorituksen suorittamiseen tai objektien korkotiedon saanti asennukseen, Congrid haluaa tuoda nämä tiedot kaikkien saataville sekunneissa.

Jatkamme tietomallin kehitystä myös tulevaisuudessa. Olemme suunnitelleet jo 3D-mallien hyödyntämisen isompana kokonaisuutena osana Congridin tuotteita”, Huusko sanoo.

BIM Viewer on heti saatavilla. Voit lukea tuotteesta lisää osoitteesta www.congrid.fi/bim.

Lisätietoja:

Matti Huusko

Tuotemarkkinointipäällikkö

044 716 7201

matti@congrid.fi