Congridin laajentuminen jatkuu - NCC Ruotsi testaa ensimmäisten yritysten joukossa BIM Vieweriä

kesäkuuta 10, 2021 Congrid tiedote, teknologia, congrid, asiakkaat, BIM Viewer

Congrid tuo rakentajien avuksi BIM Viewer -mobiilisovelluksen, jonka avulla rakenteiden ja talotekniikan yksityiskohtien katselu onnistuu työmaalla vaivatta. 

Sovellus on helppokäyttöinen ja kentälle suunniteltu kuten muutkin Congridin työkalut. NCC:n VDC Building -yksikön pilotissa sovelluksen käyttö säästi työtunteja ja resursseja, kun data oli keskitetysti kaikkien osapuolten käytössä.

Congridin BIM Viewer (Building Information Modeling) on helppokäyttöinen mobiilisovellus, jonka suunnittelussa on keskitytty tietomallien käytettävyyteen rakennustyömaalla. Sovelluksen avulla matkapuhelimen tai tabletin näytölle saadaan nopeasti katseltavaksi projektin tietomalli. Sovellus hyödyntää tuotannolle suunniteltua aluejakoa, joten työntekijä pääsee tarkastelemaan haluttua suunnitelman sijaintia muutamalla painalluksella. Liikkuminen tilojen välillä on BIM Viewerissä nopeaa ja helppoa, eikä aikaa kulu etsimiseen ja harhailuun. 

"Halusimme kehittää helppokäyttöisen, rakennustyömaakäyttöön sopivan sovelluksen, jossa ovat mukana ne toiminnot, joita tarvitaan joka päivä työmaalla. Näin rakentajat, mestarit ja valvojat saavat nopeasti kokonaiskuvan rakenteista sekä yksityiskohdista, kuten LVIS-järjestelmistä. Läpinäkyvyys on tärkeää, jotta kaikki ammattiryhmät, eivätkä siis vain pääurakoitsijat tai työnjohtajat, saavat oikeaan aikaan juuri ne tiedot, joita kulloisessakin työtehtävässä tarvitaan", kertoo Matti Huusko, Congridin tuotemarkkinointipäällikkö ja yksi yrityksen perustajista.

CTA BIM FI-01

2D-suunnitelmien rinnalla tarvitaan 3D-tietomallia. Myös Congridin asiakastyytyväisyystutkimuksessa nousi esiin toive 3D-tietomallin hyödyntämisestä osana ohjelmistokokonaisuutta. Digitaalisten ratkaisujen monipuolinen käyttö lisää osaltaan rakennustyömaan tehokkuutta sekä laadun ja turvallisuuden hallintaa. Congridin kehitystyön tavoitteena on liittää BIM Viewer -sovellus tulevaisuudessa laajemmin Congridin laadun sekä turvallisuuden hallinnan ja valvonnan digitaaliseen alustaan. 

Ruotsin NCC:llä hyviä kokemuksia sovelluksesta

BIM Viewer -sovelluksen helppokäyttöisyys ja sen käytön tuoma ajansäästö havaittiin myös Ruotsin NCC:n työmaan ennakkotestauksessa. BIM Viewer tuo tuotannonhallinnan kokonaisuuteen tärkeän työkalun, jonka avulla työmaalla voidaan nopeasti jakaa tietoa kaikille tekijöille koko tuotantoprosessin ajan, jolloin voidaan vähentää myös virheiden syntymistä.

"Sovelluksen suurin etu oli se, että saimme BIM Viewerin avulla rakennuksen 3D-tietomallin käyttöön vaivattomasti työmaalla, joten tiimin jäsenten oli helppo hyödyntää sitä kaikissa tuotannon vaiheissa. Sovellus toi tehokkuutta työskentelyyn verrattuna esimerkiksi paperisten rakennuspiirustusten tarkasteluun. Myös seuranta- ja valvontakäynnit työmaalla vähenivät", toteaa Karin Wikström, Ruotsin NCC:n VDC Building -yksikön päällikkö.

Karin Wikström korostaa, että uusi sovellus tukee muita rakennustyömaalla käytössä olevia digitaalisia ratkaisuja. Niiden avulla voi säästää niin työtunteja kuin resurssejakin. NCC:llä on käytössä Congridin digitaalinen rakennustyömaan laadun ja turvallisuuden hallintaan ja valvontaan suunniteltu ohjelmisto.

"Ne, jotka käyttävät 3D-työmalleja ja työskentelevät niiden avulla, suhtautuvat työkaluun hyvin myönteisesti eivätkä halua palata vanhaan työtapaan", Karin Wikström toteaa.

Varaa Congrid BIM Viewer -sovelluksen esittely ja kokeile työkalua ilmaiseksi täällä.

Lisätietoja:

Matti Huusko

Tuotemarkkinointipäällikkö

044 716 7201

matti@congrid.fi