Din feedback blir vårt fokus 2022

juni 16, 2022 Congrid congrid, kunder

Under våren 2022 skickade vi ut vår årliga undersökning om kundnöjdhet för at lära oss hur vi kan utveckla programvaran för att bättre leva upp till våra kunders behov och önskemål. Vi frågade 1133 nuvarande användare i både Finland och Sverige, och vi fick höga betyg från alla olika typer av användare som t.ex. huvud- och underleverantörer, byggherrar, förmän, designers och andra personer som arbetar inom byggbranschen. Undersökningsresultatet visar på att våra nuvarande användare av Congrid är mycket nöjda med det digitala verktyget och att de verkligen förstår hur man ska använda det på bästa sätt. 

 

Kundernas behov är viktigast av allt

Congrids applikation är fokuserad och specialiserad på kvalitetskontrollprocessen. Våra anställda har en bred bakgrund från olika positioner inom byggverksamhet. Till exempel grundades Congrid 2013 av ett par byggplatschefer som dragit slutsatsen att arbetet med att övervaka kvalitén och säkerheten på byggarbetsplatserna kunde göras smartare än med penna och papper, eller med hjälp av Excel-filer. Vi kände då, liksom idag, att all data och information borde delas med alla intressenter för att öka transparensen inom projektet samt för att bygga ett starkare samarbete på en byggarbetsplats. Redan från starten har kundernas önskemål varit den viktigaste utgångspunkten för utvecklingen av funktioner, tjänster och själva programvaran. 

 I undersökningen frågades vad som gör våra användare nöjda när de använder programvaran. Våra underleverantörer kommenterade att med Congrid så har de alltid alla ”papper” på fickan, vilket hjälper till för att organisera och hantera information. En huvudentreprenör med liknande tankar, uttryckte att ”en stor del av dokumentationen kan förvaras på samma ställe, så att alla kan se och använda den”. 

 Användarna var särskilt nöjda med att Congrid är så tillförlitligt, lätt att använda och väldigt tydligt. Som återkopplingen från underleverantören visar, och som undersökningssvaren i skalan mellan 1-5 bekräftar, är Congrids mobila lösning:

  • tillförlitlig (4/5)
  • lätt att använda (3,95/5)
  • tydlig (3,9/5).

 9 av 10 känner att vi på Congrid bryr oss om dem som kunder

 ”Snabb svarstid från kundtjänsten visar att kunden är viktig”- en underleverantör

 I undersökningen frågade vi om användarna känner att Congrid bryr sig om dem som kund, vilket 9 av 10 kunder upplevde. Som exempel på detta gav kunderna återkoppling i öppna svar om att snabba svarstider med tydliga svar från kundtjänsten var ett tydligt bevis på Congrids engagemang. 

 ”Alltid tillmötesgående, otroligt snabba svar!” - en förman

 

Utveckling av programvara tillsammans med kunder 

Under de senaste åren har vi fått en mängd bra återkoppling gällande programvaran kring både förbättringar och vilka delar våra kunder idag är väldigt nöjda med. Det ger oss både ett bredare perspektiv och större förståelse för hur vi skall vidareutveckla vår produkt och finjustera vissa funktioner, 

”Lätt att förstå och lätt att använda” - en förman 

Från undersökningsresultaten kan vi dra slutsatsen att användarna också behärskar Congrids applikation väl. Deras utvecklingsidéer visar att de verkligen har satt sig in i och utvärderat programvaran och dess funktionalitet. Ett konkret exempel på hur vi använder återkopplingen, är att vi nu utvecklat en funktion för att skapa anteckningar i det webbaserade gränssnittet - Congrid Live. 

I år noterade vi även att våra användare vill ha produktsidor som kan förklara olika egenskaper ännu mer specifikt, t.ex. genom att använda olika fallscenarier och tydliga exempel. Dessutom uppmärksammades olika nätverkshändelser, främst för Congrid-användare. Vi vidtar redan åtgärder för båda förslagen och vi återkommer med fler detaljer i kommande nyhetsbrev till våra kunder.

 Vi vill tacka våra användare för att de har bidragit till digitaliseringen av kvalitet och säkerhet inom byggindustrin.