Tule tapaamaan Congridia Suomen suurimpaan rakennusalan tapahtumaan

elokuuta 25, 2022 Congrid tiedote, tapahtumat

Finnbuild 4.- 6.10.2022
Osasto: 6m48

Kansainvälinen rakennus- ja talotekniikkamessu FinnBuild järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 4.- 6.10.2022. Kolmipäiväinen tapahtumakokonaisuus kokoaa rakennusalan ammattilaiset neljän vuoden tauon jälkeen yhteen verkostoitumaan ja päivittämään osaamista uusista teknologioista ja parhaista käytännöistä. Tapahtuman teemoja tänä vuonna ovat rakentamisen tulevaisuus, digitalisaation merkitys rakentamisessa, kiertotalous ja vastuullisuus sekä tulevaisuuden työnantaja. 

Digitalisaatio muuttaa koko rakennusalaa

Julkisuudessa ruoditaan tyypillisesti rakennushankkeita, jotka ovat ylittäneet suunnitellun budjetin aikataulusta myöhässä. Onnistuneet rakennushankkeet saavat vähemmän palstatilaa ja niitä “ruoditaan” vähemmän. Esimerkiksi sairaalarakennushankkeisiin erikoistunut HUS tiedotti omilla verkkosivuillaan 2021/01, että “Sairaalarakennushankkeet pysyvät budjeteissaan ja aikataulussaan”. HUS kiinteistöjen toimitusjohtaja Juha Tiuraniemi nostaa systemaattisen tietojohtamisen ja digitalisaation hyödyntämisen avainasemaan kustannustehokkuuden että laadun paranemisessa. Systemaattinen tietojohtaminen vaatii digitaalisia työkaluja jolloin esimerkiksi paperipohjainen tiedon tallentaminen ei ole mahdollinen toimintatapa. Digitalisaatio tuo helpotusta ja muuttaa alaa, kun hankkeissa on käytössä oikeat välineet. Parhaimmillaan tieto on tallessa ja kaikkien saatavilla digitaalisessa muodossa, läpinäkyvästi. Kun tieto on kaikkien saatavilla, henkilövaihdosten aiheuttamien tietokatkosten tai inhimillisten unohdusten riski pienenee. Lisäksi tieto on reaaliaikaisesti saatavilla koko projektin osapuolille ilman raporttien tulostamista tai sähköpostien lähettämistä myös hankkeen päätyttyä.

Toisaalta laajan rakennushankkeen tietojohtaminen ei ratkea yhden digitaalisen työkalun avulla. Työkaluja on useita. Näiden työkalujen on myös jaettava tietoa keskenään, jotta tieto ei jää jumiin “digitaalisiin mappeihin” eri järjestelmiin. Näihin digitalisaation tuomiin haasteisiin on olemassa ratkaisuja, joista kerromme messuilla. Tulee kuuntelemaan ja kommentoimaan.

Congridin toimitusjohtaja Timo Makkonen nousee DigiPro -lavalle puhumaan tiedonjakamisesta ja digitaalisesta toimitusketjusta. Puheenvuorossaan hän käsittelee laadun dokumentoinnin automatisointia järjestelmien välisen integraation avulla, sekä mahdollisuuksia liittyen materiaalien läpinäkyvään dokumentointiin.

Congridin myyntipäällikkö, Otto Ruusunen puolestaan nostaa esille digitalisaation hyötyjä aina tiedonkeräämisestä sen hyödyntämiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen asti. Puheenvuorossaan hän alleviivaa datan hyödyntämisen ja tiedolla johtamisen tärkeyttä liiketoiminnan ajurina.

Digitaalisten työkalujen hyödyntäminen on rakennusalan varma tulevaisuuden kilpailuetu. Tervetuloa osastolle 6m48 tapaamaan Congrid-tiimiä!

Congridin puheenvuorojen aiheet ja ajankohdat löydät alta. 

DigiPro -lava

Ti 4.10 klo 12.15-12.45
Tieto on arvokaampaa jaettuna. Case: Digitaalinen toimitusketju tilauksesta toimitukseen
Timo Makkonen, toimitusjohtaja, Congrid
 
BuildinPro -lava
 
Ke 5.10 klo 12.00-12.30 
Hyöty irti digitalisaatiosta - “digitaalisesta tiedon keräämisestä tiedon hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä” 
Otto Ruusunen, Head of Sales & Accounts, Congrid
 
Kun kaksi rakennusmestaria perustivat Congridin vuonna 2013, he havaitsivat, että rakennusalan dokumentointikäytännöt ja menetelmät olivat jumiutuneet 1990-luvulle. Pohdinnoista syntyi ohjelmistokokonaisuus, joka on vienyt rakennusalan laadun ja turvallisuuden hallinnan uudelle tasolle. Tänä vuonna Congrid haluaakin korostaa erityisesti digitaalisaation merkitystä rakentamisessa. Ohjelmistokokonaisuuden avulla tiedonkulku ja yhteistyö rakennustyömailla paranevat, kun kaikki projektin osapuolet saavat tarvittavat tiedot heti käyttöönsä.